Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griūvantį Lentvario dvarą bandoma parduoti drastiškai mažinant jo kainą

Vėl nepavykus parduoti vieno žymiausių Lietuvos kultūros paveldo objektų Lentvario dvaro rengiamos jau ketvirtosios varžytinės. Šį kartą objekto kaina sumažinta dar 180 tūkst. eurų.
Lentvario dvaras
Lentvario dvaras / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Lentvaris

Trečiose, neįvykusiose, varžytinėse dvarui ir 2,5 ha ploto žemės sklypo nuomos teisei varžytinėse buvo nustatyta pradinė 720 tūkst. eurų kaina. Pirmose varžytinėse pradinė kaina siekė 940 tūkst. eurų.

Trečią kartą nepavykus parduoti dvaro antstolės padėjėja Indrė Liveikytė 15min sakė, kad potencialiems pirkėjams užkliuvo tiek dvaro kaina, tiek jo būklė.

„Domėjosi, bet, kaip bus toliau ir, ar kažkas pirks, tikrai atsakyti negalime. Domėjimasis buvo, bet jis ne itin aktyvus. Tikėtis didelio susidomėjimo tokiu objektu tikėtis, vargu, ar galima. Potencialūs pirkėjai norėtų renovuoti dvarą“, – liepos pabaigoje kalbėjo I.Liveikytė.



Šis objektas nuo 2008 metų įtrauktas į Kultūros paveldo objektų sąrašą. Grafams Tiškevičiams priklausęs anglų neogotikos stiliaus Lentvario dvaras pastatytas XIX amžiuje, pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Édouard'o François André projektą aplink jį įrengtas didelis parkas. Nuo 1957 metų rūmuose buvo įsikūrusi tuometinio Lentvario kilimų fabriko administracija.

2008 metais pastate atlikti patalpų valymo, nereikalingų konstrukcijų ardymo ir panašūs darbai. Varžytinių skelbime rašoma, kad dvaro būklė – prasta, patalpoms reikalingas remontas.

Kartu su dvaro pastatu buvo parduodamas 2,5548 ha ploto žemės sklypo nuomos teisė. Žemė, kuriame yra dvaras, priklauso Lentvario parkui. Parko sistema suprojektuota apie 1898 metais taip pat pagal É.André projektą.

2007 metais dvarą įsigijęs verslininkas Laimutis Pinkevičius ketino jame apsigyventi, tačiau pašlijus verslo reikalams juo nesirūpino ir gavo baudą už Kultūros vertybių registre esančio pastato nepriežiūrą.

SEB bankas pirkiniui suteikė 1,176 mln. eurų dydžio paskolą, tačiau 2012-aisiais vienašališkai nutraukė sutartį ir kreipėsi į teismą dėl priverstinio skolos išieškojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius