Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydyklos pastatą Druskininkų K.Dineikos parke įsigijo „Geolitas“

Gydyklos pastatą K.Dineikos sveikatingumo parke Druskininkuose už beveik 0,5 mln. eurų įsigijo statybos bei prekybos bendrovė „Geolitas“. Jos vadovo Kazimiero Musteikio teigimu, svarstoma jį pertvarkyti į poilsio apartamentus, galbūt kartu teikiant ir gydymo paslaugas, tačiau apie konkrečias investicijas, anot jo, kalbėti dar anksti.
Karolio Dineikos sveikatingumo parkas
Karolio Dineikos sveikatingumo parkas / Druskininkų savivaldybės nuotr.

„Turime iš pradžių gauti daiktą, o paskui žiūrėti. Kol kas dar (sandoris - BNS) neužregistruotas, tai iš pradžių padarysime sutartį su Nacionaline žemės tarnyba dėl žemės nuomos, o paskui svarstysime. Keletą variantų turime. Ir miesto meras nori su mumis dar dėl to kalbėtis, jis irgi turi miesto viziją“, – BNS sakė K.Musteikis.

Pasak jo, įmonė svarsto įvairias pastato pertvarkymo galimybes.

„Žiūrėsime, gal gydomąją kryptį turėsime, gal poilsinę, gal miksą kažkokį, nes ten gi yra parkas ir ta veikla turi koreliuoti ir su parku, ir su miesto bendruoju planu. Žodžiu, darysime, kaip priklauso, kaip reikalauja miesto valdžia ir visuomenė. Pirminė mūsų mintis buvo pritaikyti (pastatą – BNS) šiuolaikiniams reikalavimams, kaip leista privatizavimo sąlygose, keisti jį į poilsio apartamentus“, - aiškino K.Musteikis.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas teigė, kad miestas „būtų laimingas“, jei nauji savininkai vystytų gydymo ir poilsio veiklą, teiktų naujas gydymo ar grožio procedūras, kurių kurorte niekas neteikia.

„Mūsų vizija – kad šis renovuotas istorinis parkas su buvusia gydykla atliktų savo paskirtį ir funkciją – užsiimtų sveikatinimo ir gydymo paslaugomis, ypač tokiomis, kokių nėra mieste. Pavyzdžiui, galėtų atsirasti gydymo ar grožio procedūrų naudojant mielių vonias ar visokias kitokias (...) Juo labiau ateina Azijos šalių įvairios gydymo metodikos. Jeigu Druskininkuose atsirastų naujų paslaugų, būtume labai laimingi ir dėkingi naujajam savininkui", – BNS teigė R.Malinauskas.

„Naujo savininko atsiradimas tokioje vietoje yra labai svarbus miestui. Vienareikšmiškai. Tai yra istorinis sveikatinimo parkas – tiek istoriškai, tiek geografiškai, tiek savo plotu, tiek ten esančiais augalais tai yra viena svarbiausių miesto poilsio vietų", – pridūrė jis.

Pasak Druskininkų mero, blogiausias galimas pastato panaudojimas būtų apartamentų įrengimas.

„Turbūt pats blogiausias scenarijus būtų apartamentai. Ir jeigu mums būtų galima to vienaip ar kitaip neleisti, manau, kad mes tai darytume", - sakė R.Malinauskas.

Jis tvirtino, kad naujieji buvusios gydyklos savininkai jam nežinomi.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, „Geolitas“ vasario pradžioje iš Druskininkų savivaldybės už 454 tūkst. eurų įsigijo 1,1 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatą bei teisę išsinuomoti iš valstybės 1,44 ha ploto sklypą. Sausį vykusiame aukcione jo pradinė kaina siekė beveik 400 tūkst. eurų.

„Geolito" vadovas BNS nekomentavo, kokia konkrečia veikla užsiima įmonė. Jos ataskaitose nurodoma, kad ji prekiauja maisto produktais ir statybinėmis medžiagomis, stato civilinius ir pramonės objektus, tvarko kraštovaizdį ir kita.

„Geolito“ akcininkai yra K.Musteikis ir įmonė „LitStone Cap“, kurios vienintelis akcininkas – logistikos bendrovės „Hoptrans holding“ vadovas ir akcininkas Vytas Volkevičius.

2019 metų pabaigoje „Geolitas“ už 2,05 mln. eurų įsigijo valstybės saugomą buvusio Eksperimentinės ir klinikinės medicinos instituto pastatą Vilniuje, Žygimantų gatvėje. V. Volkevičius portalui vz.lt tuomet teigė, kad jį planuojama rekonstruoti ir įrengti butus.

K.Musteikis taip pat vadovauja įmonėms „Iron Wolf Development“, „BK investicija“, „Labradoras“, „Oleola“ ir Vilniaus „Žalgirio“ dengtas plaukimo baseinas.

K.Dineikos parkas įtrauktas į kultūros vertybių registrą ir yra saugomas valstybės. Anot Kultūros departamento, šio parko užuomazgos siekia 19 amžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius