Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hanner“ keičia investicinė bendrovė „Prime Location Property Fund“

Verslininko Arvydo Avulio valdomą Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros bendrovę „Hanner“ keičia informuotiems investuotojams skirta atviro tipo investicinė įmonė „Prime Location Property Fund“.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1995-aisiais įsteigta „Hanner“ buvo prijungta prie „Prime Location Property Fund“ ir kovo pradžioje išregistruota iš Juridinių asmenų registro. Lietuvos bankas 2015 metų gruodį suteikė „Prime Location Property Fund“ leidimą verstis investicijų veikla, jos vienintelė akcininkė šiuo metu yra Estijoje registruota „Hanner Group“, o valdymo įmonė – „Synergy Finance“.

Pasak A.Avulio, investicinė įmonė perėmė visą „Hanner“ valdytą išplėtotą nekilnojamąjį turtą – biurų pastatus Vilniuje „Geležinio vilko verslo centras“, „Europa“, prekybos centrą Kaune „Savas“. Išnuomojus biurų pastatą „City“ Vilniuje jis taip pat turėtų būti perduotas „Prime Location Property Fund".

Fondą įsteigėme, kad taptume patrauklesni investuotojams, – sakė A.Avulis.

„Prekės ženklas „Hanner“ liks – jį naudojame daugiau kaip 20 metų, todėl jį išlaikysime. Įmonė užsiims kitomis veiklomis ir paslaugomis. Plėtros projektus vykdysime per tam sukurtas įmones, o jų akcijas valdys (Estijos – BNS) „Hanner“. Mes seniai norėjome atskirti, išsaugoti tą kompaniją, nes per krizę turėjome labai sunkų periodą ir, nors viskas baigėsi gerai, dar 2009 metais suvokėme, kad struktūra yra neteisinga. Norime padaryti, kad „Hanner“ būtų daugiau kaip prekės ženklas ir jam negrėstų daug rizikų, jo vardu daug komunikuosime, bet jeigu žiūrėti iš teisinės pusės, bus atskiri juridiniai vienetai“, – BNS sakė A.Avulis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Avulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Avulis

2016 metų pradžioje „Hanner“ atskyrė finansinę ir investicinę veiklą, įskaitant antrines įmones Ukrainoje, Rumunijoje ir Latvijoje, ir ją perdavė naujai bendrovei „Hanner RE“.

„Pirmiausia jungėme įmones, iškėlėme rizikingiausius projektus, padarėme aiškesnę struktūrą, po to įkūrėme fondą „Prime Location Property Fund“. Stengėmės kiek galima atriboti plėtros projektus ir iškelti juos į atskiras įmones, nes plėtra yra labai rizikingas verslas. Sudėjome komercinį turtą į vieną kompaniją, kur nėra kitos veiklos, tik nuoma. Fondą įsteigėme, kad taptume patrauklesni investuotojams. Įmonėje viską lemia akcininkai ir, kai visiems žinoma, kad yra vienas didesnis akcininkas, tai kiti nenori į tą įmonę investuoti. O aš kol kas nenoriu labai daug tų akcijų parduoti, todėl įkūrėme fondą, kuris yra gerokai saugesnė struktūra“, – aiškino A.Avulis.

„Prime Location Property Fund“ turėtų platinti 50 mln. eurų dydžio akcijų emisiją, tačiau jų išleidimo laikas neribojamas nei terminu, nei emisijos dydžiu. Numatyta, kad akcijų, kurių vienos kaina per pirmąjį etapą turėtų siekti 30 eurų, platinimas bus neviešas: vienetus bus siūloma įsigyti ne daugiau kaip 50 pasirinktų fizinių bei juridinių asmenų. A.Avulis teigimu, į naują įmonę tikimasi pritraukti bent 10 investuotojų.

„Investicinėje bendrovėje būsiu akcininkas. Kaip ir dabar – su komerciniu turtu dirbu mažai, daugiausia užsiimu naujų produktų kūrimu, plėtra ir manau, kad ten yra didžiausia dalis vertės kūrimo. Sieksime prisitraukti investuotojų. Mano noras nėra prisitraukti kapitalo, bet tiesiog parodyti, kad galima dirbti su „Hanner“ ir nereikia bijoti to vieno akcininko. Tų investuotojų yra nemažai, bet mes norime atsirinkti tuos, kurie atrodo geriausiai ir solidžiausiai. Tiesiog pasižiūrėsime, kaip seksis tos derybos. Manau, kad bent 10 investuotojų turėtų būti“, – sakė A.Avulis.

Pasak jo, potencialiems investuotojams bendrovė siūlys mažesnės rizikos investicijas.

„Rinkoje yra labai daug pinigų. Aš pats esu investavęs į kitus fondus ir žinau, kaip jie veikia. Norėjau pasimokyti, pasižiūrėti, kaip viskas vyksta. Stebuklų ten nėra, viskas paprasta. Mes norime padaryti dar patrauklesnes sąlygas. Tie investuotojai, kurie norės daugiau uždirbti ir prisiimti daugiau rizikos, investuos į kitus fondus. Tie, kurie norės saugesnių investicijų, rinksis mus. Mes galbūt pasiūlysime mažesnę grąžą, bet bus daugiau saugumo“, – pasakojo A.Avulis.

„Prime Location Property Fund“ investuos į biurų, prekybos bei logistikos objektus Baltijos šalių sostinėse bei jų regionuose. Įmonė veikia pagal Informuotiesiems investuotojams skirtų kolektyvinio investavimo subjektų įstatymą, todėl minimali investicijų suma sieks 125 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius