Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Homanit“ medžio plaušų plokščių fabriką Pagiriuose pradės statyti 2020-ųjų pabaigoje

Šių metų pradžioje apie 100 mln. eurų siekiančią investiciją į medžio plaušų plokščių fabriką su 440 darbuotojų pranešusi Vokietijos įmonė „Homanit“ artimiausiu metu pradės projektavimo procedūras, o Pagiriuose, 40 ha sklype, statybas prasidės 2020 metų pabaigoje, praneša „Verslo žinios“.
Biokuras
Mediena / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Grigeo, AB Pagiriai

Sprendimą statyti gamyklą Lietuvoje lėmė auganti paklausa iš vietos baldų gamintojų, kuriems savo produkciją „Homanit“ šiuo metu tiekia iš dviejų gamyklų Lenkijoje.

BNS anksčiau rašė, kad 2017 metais Vokietijos medienos plaušo plokščių gamybos įmonė „Homanit Holding“ į „Grigeo“ antrinę higieninio popieriaus gamybos bendrovę „Grigeo Baltwood“ žadėjo investuoti 65 mln. eurų, tačiau sandoris 2018 metų vasarį buvo atšauktas vokiečių iniciatyva.

Tuomet Vokietijos bendrovė teigė, kad „Grigeo Baltwood“ valdomos teritorijos Grigiškėse plotas nepatenkins būsimų „Homanit Holding“ verslo plėtros poreikių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius