Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis grupė“ derėsis dėl naujos centrinės būstinės

Valstybės valdoma energetikos grupė „Ignitis grupė“ (buvusi „Lietuvos energija“) patvirtino pakvietusi plėtotojus teikti pasiūlymus deryboms dėl naujos centrinės būstinės nuomos.
Ignitis
Ignitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Pasirinktas neskelbiamų derybų būdas ir keliamus kriterijus atitinkantys plėtotojai lapkritį pakviesti teikti pasiūlymus dėl nuomos sandorio. Prieš skelbiant konkursą atliktas rinkos tyrimas, kuris parodė, jog rinkoje yra baigtinis skaičius plėtotojų, kurie turi ar vysto „Ignitis grupės“ poreikius tenkinančius biurus ir gali užtikrinti kitas technines sąlygas“, – BNS sakė „Ignitis grupės“ Ryšių su visuomene vadovas Artūras Ketlerius.

BNS žiniomis, kvietimai potencialiems dalyviams išsiųsti pirmadienį.

„Ignitis grupė“ ieško 10,5–12 tūkst. kv. metrų ploto biuro, kuriame dirbs daugiau kaip 1 tūkst. darbuotojų. Nuomai siūlomas pastatas turi būti sertifikuotas pagal tarptautines sistemas. Pageidaujama, kad jis turėtų ne mažiau kaip 350 vietų automobilių aikštelę, bent 100 vietų maitinimo įstaigą bei 100 vietų konferencijų salę.

Kam ir kiek išsiųsta kvietimų, A.Ketlerius neatskleidė. Jis teigė, jog sutartį su konkurso laimėtoju tikimasi pasirašyti 2020 metų antroje pusėje.

Anksčiau „Ignitis grupė“ planavo jau 2021 metais įsikurti viename biure, vietoj šiuo metu naudojamų trijų biurų, toliau nuo sostinės centro esančiame pastate. Tada bendrovė taip pat pageidavo, kad pastatas būtų statytas ne anksčiau nei 2011 metais.

„Lietuvos energija“ naujos centrinės būstinės nuomos konkursą paskelbė 2018 metų lapkritį, tačiau nuo 2019 metų vasario jis buvo sustabdytas teismo sprendimu. Balandį bendrovė pranešė nutraukianti pirkimą po jai nepalankaus Vilniaus apygardos teismo sprendimo.

Tada teismas, tenkinęs nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ įmonės „LT Development Fund“ ieškinį pripažino, jog konkurse numatyta sąlyga tiekėjų kvalifikacijai dėl patirties statybose yra neteisėta.

„Ignitis grupė“ nusprendė pakeisti strategiją ir rinktis patalpas iš jau rinkoje esamų biurų pastatų.

Bendrovė jau yra pardavusi savo dabartinės centrinės būstinės pastatą sostinės Žvejų gatvėje ir jame patalpas nuomojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius