Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjero dizainerė patarė, kaip 33 kv. m būstą paversti didesniu ir prabangesniu

Interjero dizainerė iš JAV papasakojo, kaip įsirengė beveik 33 kv. m studijos tipo butą. Kad sukurtų didesnės erdvės iliuziją, ji pasitelkė veidrodžius, šviesias spalvas. Taip pat vientisumo ir erdvės pojūčio į interjerą įnešė ir stikliniai bei akriliniai baldai bei akcentai.
Plytų siena
Veidrodžiai interjere. Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Atsikratyti to, kas atgyveno ar tapo nereikalinga

Kaip rašo insider.com, persikėlusi iš Indianapolio į Čikagą, dizainerė apsigyveno kur kas mažesniame plote, nei prieš tai. Tik tokio dydžio būstas buvo jos kišenei.

Peržiūrėjusi kiekvieną savo daiktą, apsvarsčiusi, ką verta pasilikti, o su kuo laikas atsisveikinti, nes jis tiesiog nebeteikia džiaugsmo, moteris atrinko daiktų, kuriuos pardavė ar padovanojo kitiems.

NUOTRAUKAS, KAIP ATRODO DIZAINERĖS BŪSTAS, RASITE ČIA.

Daugiau erdvės

Rinkdamasi butą, pirmenybę ji teikė didesnei erdvei, o ne patogumui. Naršydama būsto skelbimų portaluose, ji žinojo – geriau gyvens toliau nuo miesto, tačiau bute bus daugiau kvadratinių metrų.

Galiausiai apsistojo ties variantu, esančiu 5 mylios nuo Čikagos centro. Iki jo kelionė dizainerei trunka apie 30–40 minučių, nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų atkarpa visai neilga.

Laimei, kartu su papildomu kvadratiniu plotu atsirado ir drabužinė, o tai yra beveik negirdėtas dalykas studijos tipo bute.

Dizainerės spinta patogiai įrengta kaip buferis tarp gyvenamosios erdvės ir vonios kambario. Be to, joje telpa kūrėjos drabužiai, batai, komoda ir keli dideli krepšiai papildomiems daiktams laikyti.

Erdvės planavimas leido jai aiškiai atskirti zonas

Erdvės planavimas yra labai svarbus interjero projektavimo proceso etapas ir vienas iš kūrėjos mėgstamiausių. Jai tai tarsi žaidimas „Tetris“ – tik su žmonių daiktais ir geriausio jų judėjimo erdvėje būdo ieškojimais.

Galvodama apie savo nedidelio buto išplanavimą, ji sukūrė keletą variantų, kad įsitikintų, kas geriausiai tiktų atskiriems plotams vienoje erdvėje apibrėžti.

Norėjosi, kad studija atrodytų vientisa, bet kartu turėtų tris atskiras erdves: svetainę, miegamąjį ir valgomojo kampelį.

Kilimai – erdvėms atskirti

Norėdama nubrėžti ir apibrėžti savo gyvenamąsias erdves, kiekvienoje erdvėje ji panaudojo atskirus kilimus.

Be to, kilimai suteikia erdvei sluoksnių ir leidžia ją labiau įžeminti, o kartu prideda tekstūros ir jaukumo.

Jie taip pat puikiai tinka akustikos tikslais, o tai patogu, nes dizainerės būsto sename pastate grindys linkusios girgždėti. Kilimai prislopina didžiąją dalį girgždesio ir triukšmo, sklindančio iš apatinio aukšto.

Funkcionalūs, subtilūs laikymo sprendimai

Dizainerės tikslas buvo sukurti subtilias daiktų laikymo vietas, kurios derėtų prie bendros erdvės estetikos.

Vienas iš būdų, kaip tai pasiekė, buvo jos sandėliavimo otomanai, kurie turi daugybę paskirčių. Juos galima naudoti kaip kėdutę kojoms, kavos staliuką ar papildomą vietą atsisėsti.

Veidrodžiai puikus pasirinkimas, norint, kad maža erdvė atrodytų didesnė

Dizainerė turi papildomą spintą ir jai itin patinka jos veidrodinės durys, dėl kurių jos erdvė atrodo daug didesnė.

Kadangi kūrėja gyvena mažame studijos tipo bute, jai norėjosi išnaudoti veidrodžius, taip išdidinant patalpą, o kartu panaudojant juos dekorui.

Spalvų ir medžiagų nuoseklumas

Bendrame savo erdvės dizaine kūrėja naudojo juodą ir kreminę spalvas.

„Norėjau pakartoti šią paletę kiekvienoje atskiroje zonoje, kad erdvė jaustųsi atviresnė ir sujungtų butą į visumą. Juodą ir kreminę spalvas netgi išryškinau toje spintos dalyje, kuri matoma iš gyvenamosios zonos“, – aiškino dizainerė.

Taip pat ji išlaikė vientisą metalų koloritą, pasirinkdama poliruoto chromo ir nikelio apdailą. Šios apdailos medžiagos atspindi šviesą, todėl erdvė subtiliai padidėja.

Visuose namuose taip pat panaudota daug stiklo ir akrilo, kad būtų sukurtos linijos ir formos, kurios padėtų išdidinti erdvę. Akrilo akcentai atveria patalpą ir leidžia prasiskverbti šviesai.

Simetrija ne visada reiškia, kad reikia turėti du tokius pačius daiktus

Dizainerė rinkosi skirtingos formos naktinius staliukus abiejose lovos pusėse.

Formų kaita suteikė erdvei eklektiškumo, kurio ieškojo, bet įsitikino, kad abi jos yra medinės apdailos ir turi marmurinius stalviršius, ir taip pasiekė simetriją.

Indai – dekoro dalis

Deja, dizainerės virtuvės stalviršis buvo tik 30 cm ilgio. Priešais spinteles kūrėja pasistatė nerūdijančio plieno virtuvės salelę, kad keturis kartus padidintų savo stalviršio plotą ir kartu sukurtų pramoninę išvaizdą.

Jos virtuvėje taip pat nėra daug vietos laikyti daiktus, todėl kūrėja nusprendė, kad prietaisai taps dekoro dalimi. Pirkdama juos įsitikino, kad jie dera tarpusavyje ir prie erdvės.

Savo juodus plokščius indus ir vario spalvos virtuvės reikmenis ji netgi eksponuoja apatinėje virtuvės salelės lentynoje. Tai leidžia dizainerei naudoti spinteles kaip sandėliuką ir priverčia laikyti indus švarius, nes jie yra dekoro dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius