Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Irdaivai“ nepavyko atnaujinti Sporto rūmų rekonstrukcijos konkurso

Teisėsaugos akiratyje esančiai Vilniaus statybų bendrovei „Irdaiva“ nepavyko atnaujinti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos konkurso.
Vilniaus sporto rūmai
Vilniaus sporto rūmai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas praėjusį penktadienį atmetė įmonės ieškinį, kuriuo ji siekė panaikinti Turto banko sprendimą nutraukti derybas su potencialiu rangovu.

Teismo neįtikino „Irdaivos“ teiginiai, esą ji nežinojo, kad jos darbuotojas dirbo ir Turto banko skelbto konkurso komisijoje. Pasak teismo, darbuotojas žinojo apie interesų konfliktą ir priiminėjo „Irdaivai“ palankius sprendimus.

„Komisijos narys T. L. (Tomas Lukoševičius – BNS) neinformavo Turto banko apie savo darbą „Irdaivoje“, pasirašė nešališkumo deklaraciją, tačiau jos nevykdė, dirbdamas komisijoje, matė, kad pasiūlymą pateikė ši bendrovė, žinojo, kad yra akivaizdus interesų konfliktas, tačiau nuo komisijos darbo nenusišalino, toliau dirbo „Irdaivoje“, slėpė šį faktą ir komisijoje priiminėjo bendrovei palankius sprendimus. „Irdaivos“ aiškinimai, kad nežinojo apie darbuotojo darbą Turto banko pirkimų komisijoje, yra neįtikinami bei prieštarauja įrodymams“, – rašoma teismo nutartyje.

Anot teismo, „Irdaivos“ susirašinėjimas su komisija patvirtino, kad bendrovė žinojo apie jos darbuotojo darbą komisijoje, tačiau šio fakto neviešino ir nesiėmė jokių veiksmų.

Teismo sprendimą per 14 dienų galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Irdaivos“ vadovaujamas konsorciumas kaip vienintelis atitikęs kvalifikaciją buvo pasirinktas deryboms, kurios vasarį buvo nutrauktos.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) vasarį informavo Turto banką, kad vienas viešojo pirkimo komisijos narių, šiuo metu jau nedirbantis Turto banke, tuo pat metu dirbo ir „Irdaivoje“. Kovo pabaigoje FNTT atliko kratas bendrovėje „Irdaiva“, jos vadovas ir savininkas Irmantas Kublius buvo sulaikytas.

Viešųjų pirkimų tarnyba praėjusių metų pabaigoje pareiškė, jog Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, kuri pasirodė per didelė – ji siekė 27,79 mln. eurų.

Rūmų pritaikymo konferencijų centrui projektą įgyvendinantis Turto bankas pernai rugpjūtį jau buvo nutraukęs rangovo konkursą, kuriam pasiūlymus pateikė 4 dalyviai, iš jų trys neatitiko kvalifikacijos. Tuomet Turto bankas pradėjo derybas su „Irdaivos“, „Pamario restauratoriaus“ ir „LitCon“ konsorciumu.

Vyriausybė kovą patvirtintoje šių metų Valstybės investicijų programoje nenumatė lėšų Sporto rūmų rekonstrukcijai.

Finansų viceministras Darius Sadeckas tuomet BNS teigė, kad konkursui įstrigus teismuose, neaiški projekto eiga ir jo finansavimo poreikis šiemet. Tačiau, anot jo, tai nereiškia, kad lėšų šiemet rekonstrukcijai nebus skirta.

Tačiau, BNS žiniomis, konkurso šiemet atnaujinti nenumatoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius