Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo centro bendradarbystės erdvėje darbo vieta kainuos nuo 400 eurų: interjeras vers žmones pasitempti

Neries pakrantėje, Vilniuje, oficialiai atidarytas verslo centras „Green Hall 2“, į kurį SBA koncerno antrinė įmonė „Urban Inventors“ investavo per 18 mln. eurų. Be to, kitų metų pradžioje čia planuojama atidaryti bendradarbystės (angl. co-working) erdvę, kuri bus skirta jau susiformavusiems verslams, darbo vieta mėnesiui čia kainuos nuo 400 eurų.
„Green Hall 2“
„Green Hall 2“ / Kęstutis Vanagas ir Vygintas Skaraitis, BFL/ SBA nuotr.

Greta Neries upės atidarytas antrasis „Green Hall“ komplekso pastatas, kuris išsiskiria architektūra ir technologiniais sprendimais.

Beveik 9 tūkst. kv. m ploto verslo centras, įkvėptas žaliojo pastatų produktyvumo filosofijos, yra vienas iš pirmųjų Lietuvoje A+ energinio naudingumo klasės verslo biurų.

„Green Hall 2“ įrengtas geoterminis šildymas, dvigubas fasadas, kuris vasarą neleis pastatui perkaisti, o žiemą saugos nuo šalčio. Teigiama, kad dvigubo fasado sistema padeda geriau ventiliuoti patalpas bei efektyviau panaudoti natūralią šviesą, apsaugo pastatą nuo perkaitimo, o viduje dirbančius žmones – nuo transporto triukšmo, mažina eksploatacijos kainą.

Kęstutis Vanagas ir Vygintas Skaraitis, BFL/ SBA nuotr./„Green Hall 2“
Kęstutis Vanagas ir Vygintas Skaraitis, BFL/ SBA nuotr./„Green Hall 2“

Tapo didžiuliu iššūkiu

Bendrovės „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys pasakojo, kad 7 (ir 2 požeminių) aukštų pastatas projektuotas siekiant jį organiškai įkomponuoti į supančią aplinką bei reljefą.

„Reikėjo pastatą įkomponuoti į labai jautrią miesto erdvę – čia ir centras, Žvėrynas, matosi iš visų pusių. Buvo labai jautrus klausimas, kaip tas pastatas turi atrodyti, kad neužgriozdintų ir visiškai įsikomponuotų į tą esamą situaciją. Architektai pasiūlė sprendimą, kuris pritaikytas šiam sklypui ir erdvei – tai pastatas, kuris atkartoja upės vingį“, – sakė jis.

L.Šepečio teigimu, tokia užduotis sukėlė nemenką galvos skausmą įmonei ir pabrangino statybas, mat reikėjo tam tikras technologijas pirkti iš užsienio. Be to, Lietuvos inžinieriai ir statybininkai neturėjo daug patirties jas įgyvendinant.

„Sunkiausia dalis buvo fasadai. Pavyzdžiui, iš upės pusės fasadai yra ne tik lenkti, bet ir persisukę kaip propeleris. Pirmiausia, jie turėjo būti suprojektuoti aukšto technologinio lygio, buvo sudėtingas įgyvendinimas, suvedimas. Bet manome, kad tas plastiškumas atitinka aplinką“, – 15min tikino jis.

Pastatą projektavo architektai iš Danijos „Arrow architects“ ir įmonė iš Lietuvos „Archinova“. L.Šepečio teigimu, užsienio architektų komanda pasitelkta norint į Lietuvą pritraukti vakarietišką estetiką ir architektūros supratimą, kartu sujungiant su vietinių specialistų požiūriu ir nuomone.

„Pastato išskirtinumas – estetika, švarumas ir baltumas. Pastato atrijų darbuotojai galės naudoti ne tik kaip vestibiulį, čia bus įrengtos erdvės, kur bus galima ateiti pailsėti, komandos galės organizuoti kūrybinius susirinkimus“, – apie verslo centrą kalbėjo pašnekovas.

Kęstutis Vanagas ir Vygintas Skaraitis, BFL/ SBA nuotr./„Green Hall 2“
Kęstutis Vanagas ir Vygintas Skaraitis, BFL/ SBA nuotr./„Green Hall 2“

Aukštesnės klasės bendradarbystės erdvė

Verslo centre planuojama įrengti ir bendradarbystės (angl. co-working) erdvę, kurios plotas sudarys per 400 kv. metrų. Čia planuojama įrengti apie 40 darbo vietų.

„Skiriame pakankamai daug ploto darbo erdvei. Vilniuje bendradarbystės erdvėse darbo vietai skiriama vidutiniškai apie 6–7 kv. metrus. Orientuosimės į susiformavusius verslus ir laisvai samdomus specialistus. Atrankos nedarysime ir tikimės, kad ta bendruomenė susiformuos natūraliai“, – sakė L.Šepetys.

Anot jo, bendrovė planuoja papildomai investuoti ir sukurti kitokį interjerą, kuris verstų į darbą atėjusius žmones pasitempti.

„Investuosime daug į interjerą ir tai nebus standartinė bendradarbystės erdvė, kad ateini į bendrą erdvę ir dirbi. Bus suprojektuotos erdvės, suskaidytos po 2–6 vietas, kad galėtų išsinuomoti nedidelės kompanijos, žmonių grupė. Interjeras bus art deco stiliaus ir jis sukurs pakylėjimą. Ateini kaip ir į darbą, bet drauge tai įpareigoja pasitempti pačiam“, – pasakojo „Urban Inventors“ generalinis direktorius.

SBA/ Kęstutis Vanagas, BFL nuotr./„Green Hall 2“
SBA/ Kęstutis Vanagas, BFL nuotr./„Green Hall 2“

Mėnesiui darbo vieta „Green hall 2“ bendradarbystės erdvėje turėtų kainuoti nuo 400 eurų. Co-working'o erdvę plėtotojai planuoja atverti sausio pradžioje, bet jau yra susidomėjusių ir pasirašytos preliminarios sutartys.

„Siūlysime ne tik darbo vietą, tai bus paslauga. Ir kaina priklausys nuo to, kokį paketą pasirinks. Galima bus numatyti, kiek reikės pasitarimų kambarių, kokiu laiku, bus administratorės paslaugos, galima bus verslo dovaną užsakyti. Stengsimės, kad atėjęs žmogus jaustųsi kaip savo biure su visomis galimybėmis. Bet tai nereiškia, kad jam viską reikės turėti pačiam“, – teigė L.Šepetys.

Bendrovė taip pat planuoja įrengti apie 2 tūkst. kv. m ploto bendradarbystės erdvę Kaune, rekonstruojamame biurų pastate „BLC“.

Planuoja projektus Rygoje

Šiuo metu „Urban Inventors“ plėtoja du projektus Kaune – verslo centrus „BLC“ ir „Kauno dokas“. Kitų metų pradžioje planuojama pradėti statyti antrą „Kauno doko“ etapą, kurio metu iškils 5 tūkst. kv. m ploto pastatas, taip pat šiuo metu baigiamas projektuoti trečias „Green hall“ komplekso statinys.

„Kitas žingsnis iš Lietuvos bus į Rygą. Kartu su „Capitalica“ fondu žvalgomės į Rygos rinką, kur esame nusimatę du projektus. Kiek investuosime, kol kas nenoriu atskleisti“, – teigė L.Šepetys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius