Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Lazdynų baseino išleistas vanduo – griovimo darbai prasidės netrukus

Trečiadienio vakarą, Mindauginių išvakarėse vilniečiai pakviesti atsisveikinti su Lazdynų baseinu. Įstaigos administracija patalpas turėtų apleisti per kitą savaitę ir iškart po to turėtų prasidėti pastato griovimas. Planuojama, kad naujutėlaitis baseinas iškils 2018 metų pabaigoje.
Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojams
Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojamas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

36 metus stovėjęs Lazdynų baseinas sostinės Erfurto gatvėje skaičiuoja paskutines dienas – griovimo darbus planuojama pradėti kitos savaitės pabaigoje, kai tik iš pastato išsikraustys darbuotojai. Todėl trečiadienio vakarą per organizuotą atsisveikinimo vakarą atsukta sklendė ir iš baseino pradėtas išleidinėti vanduo – šis procesas truks kelias dienas.

Numatyta, kad naujas 11 tūkst. kv. m ploto kompleksas bus pastatytas iki 2018-ųjų pabaigos.

Daugiafunkcinis vandens kompleksas Lazdynuose kainuos 21,8 mln. eurų – jį statys bendrovių „Irdaiva“, „Axis Power“, „MG Baltic“ valdomos „Mitnijos“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojo“ konsorciumas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojamas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojamas

Lietuvos plaukikas, nacionalinis čempionas, rekordininkas, olimpietis Vytautas Janušaitis 15min pasakojo, kad nors trumpam plaukikai patirs nepatogumų, po to galės džiaugtis moderniu kompleksu su dviem baseinais jame.

„Čia bus du baseinai po vienu stogu. Pagal Tarptautinės plaukimo federacijos FINA reikalavimus: atskiras 50 metrų ilgio, 25 metrų pločio, 3 metrų gylio plaukimo baseinas ir 5 metrų gylio šuolių į vandenį baseinas su 10 metrų aukščio bokštais. Lankytojams bus įrengta SPA zona su įvairiomis pirtimis, voniomis. Bus kelios salė sausumos užsiėmimams, kavinė, vaikų kambarys“, – teigė jis.

Kol naujas baseinas bus statomas, administracija glausis laikinose patalpose. O sportininkai treniruosis Elektrėnuose, sostinės Žirmūnų baseine ir kituose Vilniaus mažesniuose baseinuose.

Taip pat planuojama skelbti konkursą, kurio metu paaiškės, kas valdys naująjį Lazdynų baseiną. Tačiau kol kas konkreti konkurso data nėra žinoma.

Naująjį Lazdynų baseiną projektavo bendrovė „Cloud architektai“ su olandų įmone „Slangen+Koenis International“.

Baseine dirbo 30 metų

Lazdynų baseino direktoriaus padėjėja Loreta Aželienė, kuri šiame pastate dirbo beveik tiek pat, kiek stovi pastas pastatas – 30 metų – 15min sakė, kad jai negaila pastato ir nėra prie jo prisirišusi. Ji džiaugėsi, kad pagaliau Lietuvos sportininkai turės naują ir modernią vietą treniruotis.

„Prieš 30 metų, kai aš pradėjau čia dirbti, jis buvo viršūnėje ir net buvo laikomas pavyzdiniu tarp visų Baltijos valstybių. Bet reikia neprisirišti prie daiktų ir turėti tikslą – turėti olimpinių standartų sporto bazę, kur galėtų treniruotis visi sportininkai ir tūkstančiai vaikų būtų apmokomi plaukti“, – kalbėjo ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojamas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojamas

Jos nuomone, per tą laikotarpį, kol bus statomi du baseinai, Vilniuje besitreniruojantys sportininkai turės išeiti iš komforto zonos. Tai, L.Aželienės nuomone, turės neigiamos įtakos, nes sukels didelių nepatogumų vaikams.

„Sportininkai taip pat jaus nepatogumus, bet jie mato tikslą ir tikisi, kad pagaliau sostinė turės naują, gražų, funkcionalų baseiną. Dabar turės netgi du“, – teigė ji.

Reikia žymiai daugiau baseinų

Pasak L.Aželienės, net pastačius du modernius ir pasaulinius standartus atitinkančius baseinus, dabartinis poreikis vis tiek nebus patenkintas.

„Gerai, kad statys šį baseiną, bet manau, kad turėtų būti Vilniuje 3-4 25 metrų baseinai. Dabar turime nedidelį Žirmūnų baseiną, „Impulsus“, bet jie komerciniai“, – komentavo ji.

Penkis metus dirbęs, bet nuo septynerių metų sportavęs treneris Donatas Balandis 15min teigė, kad šiame pastate praleisdavo daugiau laiko nei namie. Anot jo, sąlygos buvo prastos, kondicionavimo sistemos pastatas turbūt net nematęs, baseine karšta – gelbėjo tik vanduo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojamas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojamas

Trenerio nuomone, plaukimas Lietuvoje paklausus ne tik dėl Rūtos Meilutytės pergalių – išmokti plaukti nori daug vaikų.

„Po Meilutytės buvo banga didžiulė, bet kiek aš dirbu Lazdynuose, čia visada yra susidariusi eilė, kad patektų. Manau baseinų Vilniuje labai trūksta. Iš tiesų, kiekviename rajone turėtų būti po baseiną, nes norinčių plaukti vaikų – masė. Vilniuje reikėtų 5-6 baseinų“, – sakė D.Balandis.

Mažesnis baseinas jau statomas

Kito, mažesnio Fabijoniškių baseino statybos jau pradėtos birželio pabaigoje, jos pagal sutartį turėtų būti užbaigtos iki kitų metų balandžio.

Tikimasi, kad 25 metrų baseinas S.Nėries gatvėje bus pastatytas per devynis mėnesius – atidarymas turėtų įvykti 2018 metų vasario 16 arba kovo 11 dieną.

Šio 3,1 mln. eurų kainuosiančio baseino statybų rangovai – bendrovė „Irdaiva“ kartu su „Statybos kodu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius