Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš prekybos centro „Europa“ iškritusi vairuotoja teisme iš aikštelės savininkų reikalaus 200 tūkst. eurų

Balandžio pabaigoje iš Vilniaus prekybos centro „Europa“ daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės 5 aukšto iškrito BMW visureigis. Dabar nukentėjusioji iškėlė bylą automobilių aikštelės savininkams „Hanner“ teises perėmusiai AB PLPF ir UAB „BH Europa“. 
Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW
Įvykio vietoje / Vytenio Miškinio / 15min nuotr.

Nukentėjusioji vairuotoja M.Ch. kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą „dėl nesaugios visuomenei PC „Europa“ parkavimo aikštelės“.

Ieškinyje teigiama, kad automobilių aikštelės savininkai, „Hanner“ teises perėmusi AB PLPF ir UAB „BH Europa“, beveik per pusmetį nesiėmė jokių priemonių, kad panaši nelaimė nepasikartotų. Automobilių aikštelės statybos projekte numatyti apsauginiai atitvarai vis dar nėra įrengti – nuo iškritimo skiria tik fasado apdaila.

Kaip BNS informavo Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rimantė Kraulišė, ieškinio dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo teismas sulaukė spalio 9 dieną.

Prekybos centro „Europa“ vadovė Rasa Vileikytė 15min teigė, kad ieškinio bendrovė dar nėra gavusi, todėl jo komentuoti negalinti. „Hanner“ klausimus paprašė atsiųsti raštu, todėl tikimės papildyti jų komentaru.

VIDEO: Paviešinta dramatiška akimirka: iš daugiaaukštės stovėjimo aikštelės iškrito BMW automobilis

Nukentėjusios vairuotojos advokatas iš „Averus“ advokatų kontoros Marius Barisevičius teigia, kad aikštelė nėra saugi nei vairuotojams, nei praeiviams.

„Pastate neįrengta beveik 1 kilometras statinio projekte numatytų apsauginių atitvarų – automobilius nuo iškritimo skiria tik aliuminio apdailos elementai. Nesaugi aikštelė turėtų būti uždaryta iki tol, kol bus tinkamai sutvarkyta“, – 15min komentavo advokatas M.Barisevičius.

Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

Nukentėjusioji vairuotoja, kuri prašė neatskleisti jos tapatybės, įsitikinusi, kad aikštelė nėra saugi. Ji tikino vairuojanti jau 20 metų, o automobilį, su kuriuo nutiko nelaimė, vairuotoja vairavo antrus metus.

„Tik per stebuklą likau gyva, noriu nuo panašios nelaimės apsaugoti kitus. Kas benutiktų vairuotojui parkavimo aikštelėje, tai turėtų baigtis nebent automobilio ir atitvarų apgadinimu, o ne iškritimu iš 5 aukšto“, – sakė ji.

Nukentėjusiosios pusės atstovai teigia, kad kreipsis ir į atsakingas institucijas, reikalaudami uždaryti automobilių stovėjimo aikštelę, kol nebus įrengti apsauginiai atitvarai. Ieškinyje taip pat prašoma atlyginti patirtą turtinę ir neturtinę žalą – 200 tūkst. eurų.

Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

15min primena, kad balandžio pabaigoje Vilniaus prekybos centro „Europa“ daugiaaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje įvyko nelaimė – iš 5 aukšto iškrito BMW visureigis.

Transporto priemonė žnektelėjo priekiu į asfaltą, vertėsi ir liko gulėti ant stogo. Automobilio vairuotojai diagnozuotas kepenų plyšimas, sumušti plaučiai, lūžo akiduobės sienelės kaulas, šonkauliai ir krūtinkaulis, daugybė sumušimų ir kraujosrūvų, atliktas krūtinplėvėje susikaupusio kraujo šalinimas.

Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

Tačiau, regis, tai ne vienintelė Vilniuje esanti aikštelė, kuri nesustabdytų panašios nelaimės. Norėdami įvertinti, ar kitose aikštelėse įrengta pakankamai priemonių siekiant užkirsti kelią nevaldomam automobiliui, gegužės pradžioje į ekskursiją po daugiaaukščius automobilių stovėjimo pastatus pasikvietėme Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Gelžbetoninių ir mūrinių konstrukcijų katedros vedėją profesorių Juozą Valivonį.

Plačiau apie eksperimento rezultatus skaitykite čia: Ekspertas įvertino Vilniaus automobilių stovėjimo aikšteles: kur dar gali ištikti nelaimė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius