Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvažiavimą į Lietuvos nacionalinio dramos teatro kiemą užtvėrusį pastato kampą liepta griauti

Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) jau pusmetį priverstas spręsti neįprastą užduotį: dėl kaimynų, kurie kapitalinio remonto metu išdidino šalia vidinio teatro kiemo esantį Odminių gatvės 9 namą, teatro darbuotojams tenka nešioti dekoracijas, įrangą, nes vilkikai į kiemą neįvažiuoja. Po teismų ir daugybės skundų LNDT pagaliau išgirdo džiugią žinią: savavališka statyba turi būti pašalinta.
Nešamos dekoracijos į Nacionalinį dramos teatrą
Nešamos dekoracijos į Nacionalinį dramos teatrą / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentas papildomai informuoja Jus, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros įstatymo 14 straipsniu, statytojui UAB „Egli“ surašytas savavališkos statybos aktas už savavališkai atliekamą gyvenamojo namo Odminių g. 9, Vilniuje, administracinių patalpų remontą. Taip pat surašytas privalomasis nurodymas pašalinti savavališkos statybos padarinius“, – tokią informaciją minėto departamento laikinasis direktorius Rimgaudas Ališauskas nusiuntė Kultūros paveldo departamentui.

Tad, atrodo, bendrovei „Egli“ teks savo stiklinį namo kampą, atsiradusi šioje vietoje po kapitalinio remonto, nusigriauti.

Kaip 15min jau rašė, LNDT generalinio direktoriaus Martyno Budraičio teigimu, šis kampas jiems labai trukdo – į kiemą nebeįvažiuoja ilgieji vilkikai su dekoracijomis, televizijos įranga, autobusai su vaikais. Kai šis pastatas buvo statomas, su statytoju UAB „Lithun“ (įmonė likviduota) buvo raštu susitarta, kad tarp 9 ir 11 Odminių gatvės namų bus paliktas 7,73 m pločio įvažiavimas. Tačiau dabar šis įvažiavimas susiaurėjo metru.

„2016 metų rudenį Odminių g. 9-10, Vilniuje, UAB „Egli“ (vėliau pastatą pardavė Stasei Smalstienei, kuri iškart patalpas išnuomojo tai pačiai UAB „Egli“) pradėjo statybos darbus: sugriovė išorines sienas iš Odminių gatvės ir pravažiavimo tarp Odminių g. 9 ir 11 namų pusių, išliejo pamatus, kurių kampas išsikišo net metrą į teatro įvažiavimą. Buvo įrengtas stogelis, o 2017 m. sausio 13 d. sumontuoti vitrininiai langai, kurie, kaip ir savavališkai išlieti pamatai, užima papildomą 1 metrą ir į gatvę, ir į įvažiavimą.

Nors UAB „Egli“ turimas rašytinis pritarimas išduotas patalpų, esančių Odminių g. 9-10, Vilniuje, kapitalinio remonto darbams, tačiau, vertinant projekte numatytus ir jau atliktus statybos darbus, objekte vykdomi ne kapitalinio remonto, bet statinio rekonstrukcijos darbai (tai patvirtino ir Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentas), nes statinio išoriniai matmenys jau yra padidinti“, – teigiama LNDT rašte, kurį teatro direktorius išsiuntė Vilniaus miesto savivaldybės, Kultūros ministerijos ir VTPSI vadovams.

Teatras kreipėsi ir į teismą, laimėjo, tačiau situacijos tai neišsprendė. Anot M.Budraičio, atrodo, lyg bendrovės „Egli“ atstovai yra tikri – pokyčius jiems pavyks įteisinti. Todėl į kalbas su teatro atstovais jie nesileidžia. 15min įmonės direktoriaus Gyčio Česnio pakalbinti irgi nepavyko.

VIDEO: Kaimynai Nacionalinį dramos teatrą paliko be įvažiavimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius