-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV naujo būsto pardavimai spalį šiek tiek smuktelėjo, tačiau išliko stiprūs

Jungtinėse Valstijose spalio mėnesį, palyginti su rugsėju, naujo būsto pardavimai šiek tiek susitraukė, tačiau gerokai viršijo praėjusių metų to paties laikotarpio lygį, parodė trečiadienį paskelbti duomenys.
Namai
Namai / 123RF.com nuotr.

Remiantis JAV Prekybos departamento pagal sezoniškumą pakoreguotais duomenimis, praėjusį mėnesį parduota 999 000 naujų vienai šeimai skirtų būstų.

Tai buvo 0,3 proc. mažiau nei rugsėjį, tačiau 41,5 proc. daugiau nei 2019 metų spalį ir daugiau nei analitikų prognozuotas 977 000 lygis.

Naujo būsto pardavimų ataskaita patvirtino rinkos stiprumą, nepaisant to, kad bendras COVID-19 pandemijos sukeltos krizės poveikis JAV ekonomika yra nevienodas, o šalis šiuo metu kovoja su augančiu koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiumi.

Būsto rinką skatino žemos palūkanų normos, kurias dinamiškai kompensavo ribota pasiūla, palaikiusi kainas.

Laikotarpio pabaigoje laisvo būsto rinkoje buvo tik tiek, kad dabartiniu pardavimo tempu jis būtų parduotas per 3,5 mėnesio, palyginti su 9 mėnesių atsargomis 2019 metų spalio mėnesį.

JAV šiaurės rytuose ir Vidurio vakaruose pardavimai spalio mėnesį, palyginti su rugsėju, šiek tiek padidėjo, o pietuose ir vakaruose pardavimai smuko.

Tyrimų bendrovės „Oxford Economics“ analitikė Nancy Vanden Houten (Nensi Vanden Hauten) pažymėjo, kad augantis COVID-19 atvejų skaičius ir silpnėjanti darbo rinka gali slopinti paklausą, nepaisant žemų palūkanų normų.

Vis dėlto „parduodamo būsto trūkumas kartu su ryžtingu statytojų nusiteikimu turėtų skatinti naujo būsto statybą, net jei ateinančiais mėnesiais pardavimų tempas lėtės“, – pridūrė analitikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius