Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV parduodamas istorinis namas, kurio niekas nenori

Visi, kurie matė filmus apie dvi ekscentriškas damas – Jacqueline Kennedy Onasis tetą Edith Bouvier Beale ir jos dukrą Edith – tikrai susidomės šiuo namu. Tačiau, nors istorinis namas traukia akį, pirkti jo niekas nenori. Sklinda gandai, kad čia vaidenasi, rašo „Business Insider“.
JAV parduodamas „Pilkųjų sodų“ namas
JAV parduodamas „Pilkųjų sodų“ namas / corcoran.com

Tai vienas seniausių ir būdingiausių kurortinio Ist Hamptono miestelio, esančio netoli Niujorko, Long Ailande, namų. Jis statytas 1897 metais ir yra vienas iš kelių išlikusių skiedrinių namų šioje teritorijoje.

Tačiau jis ypatingas ir tuo, kad jame gyveno prezidento Johno Fitzgeraldo Kennedy žmonos teta Edith Bouvier Beale ir jos dukra Edith. Apie jas 1975 metais buvo sukurtas dokumentinis filmas „Pilkieji sodai“, o pagal jį 2009 metais sukurtas vaidybinis filmas tuo pačiu pavadinimu.

1979 metais turtą už 220 tūkst. JAV dolerių įsigijo „The Washington Post“ žurnalistė Sally Quinn ir jos vyras, „The Washington Post“ redaktorius Benas Bradlee. Šiuo metu namas parduodamas už 17,9 mln. JAV dolerių – dviem milijonais mažiau, nei savininkai prašė iš pradžių.

Šis namas nebuvo parduodamas kelis dešimtmečius, rašoma brokerių skelbime.

„Tai reta galimybė įsigyti istorinį turtą vienoje iš geidžiamiausių vietų Ist Hamptone. Šis stulbinantis turtas žinomas dėl savo istorijos, taip pat tai vienas iš kelių išlikusių skiedrinių namų Ist Hamptone“, – teigiama skelbime.

S.Quinn iš pagrindų atnaujino namą, tačiau paliko jo struktūrą. Kad niekas nepamirštų jo istorijos, ant sienų išklijuoti 1975 metų dokumentinio filmo plakatai. Taip pat baldai, kurie yra name – originalūs. Žurnalistė juos rado palėpėje.

„Šis namas nepatrauks rusų oligarchų akies“, – interviu dienraščiui „The New York Times“ sakė S.Quinn.

Dabar jame įrengti 9 miegamieji kambariai, septynios vonios, o sode – baseinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius