-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jokūbo komplekso investuotojai atsiėmė ieškinį prieš pagrindinę kritikę

Šv. Jokūbo pastatų komplekso Vilniuje investuotojai pranešė nutraukę teisminį ginčą su projektą kritikavusia ir visuomenės reakciją sukėlusia Rasa Kalinauskaite. Po jos kritikos visuomenėje ir architektų tarpe kilo nepasitenkinimas planuojamu statyti kompleksu.
Projektas prie Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios
Projektas prie Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios / Projekto autorių nuotr.

Primename, kad R.Kalinauskaitė – pirmoji, kuri piktinosi projektuojamu Šv.Jokūbo kompleksu, po to, kai ji pasidalino vizualizacija feisbuke, visuomenė kilo didelis pasipriešinimas planuojamam statyti viešbučiui.

Projektą realizuojanti „Orkela“ liepą kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su ieškiniu dėl R.Kalinauskaitės pasisakymų. Investuotojai pateikė 50 tūkstančių eurų ieškinį.

Tačiau keturis mėnesius trukęs bylinėjimasis buvo nutrauktas. „Orkela“ teigia, kad atsiliepime teismui Seimo nario padėjėja R.Kalinauskaitė sakė, kad savo išsakytų teiginių apie neskaidrią miesto planavimo veiklą ji netaikė projekto plėtotojams. Pasak R.Kalinauskaitės, ji nurodė sistemines paveldo apsaugos problemas ir galimus sprendimo būdus.

„Bendrovės „Orkela” atstovas Evaldas Klimas teigia, kad toks parlamentaro padėjėjos paaiškinimas visiškai tenkina bendrovės poziciją, todėl investuotojai nebemato prasmės tęsti bylos“, – teigiama pranešime spaudai.

„Po dialogo su R. Kalinauskaite supratome, kad ji neturėjo tikslo be pagrindo primesti investuotojams korupcijos šešėlio, o tik siekė atkreipti dėmesį į įvairiais miesto planavimo ydas. Mes sutinkame, jog tam tikri sisteminiai trūkumai išties egzistuoja, ir palaikome R. Kalinauskaitės pastangas atkreipti į tai dėmesį, tačiau tai nėra šios bylos esmė”, – pranešime spaudai cituojamas E.Klimas.

Jis pripažino, kad „diskusija su R.Kalinauskaite“ paskatino bendrovę skelbti naują tarptautinį atvirą architektūrinį konkursą.

R.Kalinauskaitės komentarai feisbuke sulaukė investuotojų nepasitenkinimo.

"Valdžia disponuojantiems asmenims buvo priminta, kad mūsų akivaizdoje yra plėšomi svarbiausi puslapiai iš istorinio ir estetinio Vilniaus teksto – daugiabučiais užstatomas Misionierių ansamblis, toks pats likimas numatytas Šv. Pilypo ir Jokūbo bažnyčiai, kurią planuojama inkrustuoti viešbučiu“, – savo feisbuko paskyroje teigė R.Kalinauskaitė.

Lietuvos architektų sąjungos organizuojamo konkurso sąlygas planuojama paskelbti gruodžio 14 d., o konkurso nugalėtojus išrinkti iki kitų metų kovo vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius