Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karo poveikis Lietuvos NT rinkai: ekspertai prognozuoja sulėtėjimą, bet ne krizę

Nekilnojamojo turto ekspertai mano, kad karas Ukrainoje didelio poveikio Lietuvos nekilnojamojo turto rinkai neturėtų turėti. Pasak jų, kol kas sandoriai nestoja, bet dalis klientų sunerimę – tad dėl atsiradusio neapibrėžtumo galimą sulėtėjimą NT ekspertai įžvelgia. O ekonomistai mano, kad nekilnojamojo turto rinkos laukia pokyčiai.
Statybos Vilniuje
Statybos Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Inreal“ investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas atkreipia dėmesį, kad per kelias dienas poveikio NT rinkai dar nematysime. Net ir pirminėje rinkoje duomenis renkant kiekvieną dieną, ne visi vystytojai juos iškart ir pateikia.

„Tai, ką pamatysime vasarį, 90 proc. rodys to mėnesio tendenciją, kuri dar ėjo nuo sausio. O kovo mėnesis parodys žmonių reakciją“, – svarsto jis.

O Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacijos (LNTAA) prezidentas Audrius Gudanavičius pastebi, kad kai kuriuos žmones susidariusi situacija gąsdina, todėl tie pirkėjai dabar bus atsargesni, norės palaukti geresnių laikų.

„Natūralu, kad kažkiek rinką gali paveikti. Yra tokių, kurių tai negąsdina, jie nepanikuoja ir toliau savo planus tęsia. Bet yra jautresnių, labiau pasiduodančių panikai“, – kalbėjo jis.

 „DNB Būstas“ nuotr./ A.Gudanavičius
„DNB Būstas“ nuotr./ A.Gudanavičius

Pasak A.Gudanavičiaus, žmonių, kurie atsargiau vertina situaciją, jau atsirado, tačiau kiek daug bus tokių, kol kas sunku pasakyti.

„Praėjo labai mažai laiko, kad pasakytume, kiek daug yra tokių išsigandusių. Jeigu lygintume pirmąją pandemijos bangą ir dabar, tai per pandemiją išsigandusių buvo daugiau. Be to, matėme, kas vyko toliau. Bet tokių, kurie nori palaukti ir pasižiūrėti, kas čia bus, yra ir dabar“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius