Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno savivaldybė perka vieno ir dviejų kambarių butus: šiemet siekia jų įsigyti 75

Beveik 100 butų per pastaruosius trejus metus nupirkusi Kauno savivaldybė toliau stiprina būsto fondą, skirtą socialiai pažeidžiamiems žmonėms. Naujasis įsigijimo etapas tęsis iki rugpjūčio 11 dienos. Savo būstą parduoti norintys gyventojai gali siūlyti vieno ar dviejų kambarių butus, – pranešimu spaudai informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Daugiabutis Kaune
Daugiabutis Kaune / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šiuo metu Kauno socialinio būsto fonde – 1092 butai. Iki metų pabaigos jį tikimasi papildyti dar 75 butais.

„Socialinio būsto fondas – savivaldybės parama į sudėtingą situaciją patekusiems kauniečiams. Nepriteklių patiriantys žmonės juo naudojasi, kol sustiprėja finansiškai, integruojasi į aktyvų socialinį gyvenimą. Nors ir turime nemažą būsto fondą, visiems norintiems to nepakanka“,– sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Pasak jo, tai laikinas būstas, skirtas padėti žmonėms atsitiesti, kol jie sustiprėja finansiškai, integruojasi į aktyvų socialinį gyvenimą, išsprendžia savo asmenines ir šeimos problemas. Kartais, atsitikus nelaimei ar susidarius sunkiai šeimyninei situacijai, tai būna vienintelė viltis viską pradėti iš naujo.

Nupirkta beveik 100 butų

Naudojantis Europos fondų pagalba bei prisidedant miesto lėšomis, per pastaruosius trejus metus Kaune nupirkti 98 butai, skirti socialinio būsto fondui.

Dažniausiai būstai įsigyjami miegamuosiuose rajonuose, netoli mokyklų ar darželių, kad socialiai pažeidžiamos šeimos maksimaliai greitai galėtų integruotis į pilnavertį gyvenimą.

„Džiaugiamės, kad dėl didėjančio būstų skaičiaus, nuolat atsilaisvinančių ir suremontuojamų turimų bei naujai įsigyjamų butų, pastaraisiais metais socialinio būsto eilėse laukiančių šeimų skaičius nuolat mažėja. Tačiau turime tikslą tas eiles trumpinti dar labiau“, – pasakojo Kauno savivaldybės Nekilnojamo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Prieš 5 metus socialinio būsto laukė apie 1500 šeimų, šiai dienai skaičius sumažėjęs beveik perpus.

Mažiau „popierizmo“

Pagal naują pirkimo tvarką butus parduodantiems asmenims nereikia pateikti modernizavimą įrodančių dokumentų būstams plytiniuose ar monolitiniuose namuose, statytuose anksčiau nei 1970 m.

Dokumentai su būsto pardavimo pasiūlymais turi būti pateikti iki rugpjūčio 11 dienos 9.30 valandos darbo dienomis ir darbo valandomis. Vėliau pateikti pasiūlymai socialiniam būstui pirkti nebus nagrinėjami ir grįš juos pateikusiems gyventojams.

Daugiau informacijos apie galimybę parduoti savo turtą galima rasite internete: http://www.kaunas.lt/gyvenamas-bustas/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius