-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kavinės virsmą butais Juodkrantėje po 15min straipsnio tirs ir Statybų inspekcija

Žaliajame kelyje 3, Neringoje, pardavinėjami butai, nors šioje vietoje turėtų būti rekonstruota kavinė. Po 15min publikacijos šiuo atveju susidomėjo ir tyrimą pradės Statybų inspekcija.
Parduodami „butai“ Juodkrantėje
Parduodami „butai“ Juodkrantėje / 15 min skaitytojos Viktorijos nuotr.

„Statybos inspekcija atliks patikrinimą adresu Žaliasis kelias 3, Neringa“, – patvirtino inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė, žadėjusi informuoti apie rezultatus.

Kiek anksčiau Klaipėdos apygardos prokuratūra taip pat pranešė pradėjusi tyrimą. Siekiama išsiaiškinti vykdomų statybų teisėtumą.

Registrų centro duomenimis, minėtu adresu turėtų būti „negyvenamoji patalpa – kavinė“, „negyvenamoji patalpa – poilsio patalpa“, „maitinimo paskirties pastatas su poilsio patalpomis“.

Tačiau NT agentūros „Capital“ tinklalapyje „Capital Smart“ įkelti skelbimai su objektais, prie kurių nurodoma, kad parduodami dviejų kambarių butai Žaliajame kelyje 3, Neringoje. Parduodamas skirtingo ploto ( tarp jų – 62,27 kv. m ar 44,70 kv. m) būstas yra visai šalia Juodkrantės paplūdimio.

„Leidimas buvo išduotas pastato-kavinės kapitalinio remonto darbams. Paskirtis – maitinimo, parengto projekto sprendiniais nebuvo numatyta poilsio ir (ar) gyvenamosios paskirties patalpų (turtinių vienetų) formavimo“, – 15min, kaip ir anksčiau, ketvirtadienį pakartojo Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Butų čia neturėtų būti, tačiau jie parduodami.

Pasirodžius 15min straipsniui ir perklausus, kokių veiksmų bus imtasi, akivaizdžiai matant, kad butai šioje vietoje pardavinėjami, S.Vaišvilaitė teigė, kad vadovai nurodė specialistams išsiaiškinti, patikrinti aplinkybes.

Nesulaukus tikslesnių žinių ir pasitikslinus savivaldybėje dar kartą, kokių žingsnių imtasi dėl šio atvejo, S.Vaišvilaitė aiškino:

„Šiandien Nekilnojamojo turto registro duomenų bazėje matome, kad šiame objekte yra įregistruotos ir negyvenamosios patalpos – poilsio. Mūsų žiniomis, dėl šio objekto tyrimą, siekdama ginti viešąjį interesą, yra pradėjusi prokuratūra.“

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Viktorija Raštutytė 15min patvirtino, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra rugpjūčio 23 d. gavo pareiškimą, kurio pagrindu pradėjo tyrimą dėl viešojo intereso gynimo.

Pasak jos, tyrime siekiama išsiaiškinti vykdomų statybų teisėtumą adresu Žaliasis kelias 3, Juodkrantė.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba artimiausiu metu taip pat žadėjo kreiptis į komercinės veiklos subjektą dėl paaiškinimų ir juos įvertinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius