-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainiuose didėja naujų būstų paklausa: verda statybos

Kėdainiuose intensyviai vyksta statybos – statomi nauji daugiabučių namų kvartalai. Tiesa, ne itin dideli. Nauji daugiabučiai jau išdygo J.Basanavičiaus ir Josvainių gatvėse. Net devynių sublokuotų namų kvartalo statybos įsibėgėjo miesto centre – Janušavos gatvėje, toje vietoje, kur buvo gamtininkų namai. Netrukus statybos bus pradėtos ir miesto pakraštyje, Babėnuose, kur irgi išdygs naujas gyvenamųjų namų kvartalas.
Statybos Kėdainiuose
Statybos Kėdainiuose / Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Didžiausios statybos

Bene didžiausios statybos vyksta Janušavos gatvėje, kur buvusių gamtininkų namų teritorijoje statomi devyni sublokuoti namai.

Janušavos gatvėje nuo 1995-ųjų veikę gamtininkų namai jau uždaryti daugiau nei dešimtmetį. Ilgai stovėję apleisti pastatai 2018-ųjų pavasarį buvo sulyginti su žeme. Kėdainių gamtininkų namai buvo įsikūrę dviejuose vienas šalia kito stovėjusiuose pastatuose. Kažkada ant vieno iš šių pastatų puikavosi medinis drožinėtas užrašas, kviečiantis užeiti ir susipažinti su vietos bei egzotiniais paukščiais ir gyvūnais. Deja, bet gamtininkų namai buvo likviduoti, o pastatai (vienas medinis, kitas – mūrinis) ilgą laiką buvo užkonservuoti.

Sklypas galiausiai sulaukė naujo savininko ir 2018-ųjų metų pavasarį iš pradžių buvo nugriautas medinis, o po to – mūrinis pastatai. Išvežus visas atliekas pradėti naujų namų statybos darbai.

Pastatai jau iškilo

Per pastaruosius dvejus metus buvusioje gamtininkų namų teritorijoje iškilo 9 sublokuoti namai. Namų statytojas ir projekto vystytojas – kėdainiečių įmonė UAB „Fortera“. Statybos darbų vadovas – Imantas Jakaitis, darbų vykdytojas – Darius Vaitkus.

Namai pradėti statyti pernai pavasarį, o statybos darbus ketinama pabaigti šią vasarą. Statybų darbai vykdomi išties spėriai, čia kasdien galima pamatyti plušančius darbininkus.

Šiuolaikiški būstai

Skelbiama, kad vieno–dviejų aukštų namo bendras plotas yra 125–130 kvadratinių metrų. Kiekvienas namas turės rekuperacinę sistemą, medžio grindų terasą poilsiui lauke.

Kiekvienam namui priklauso 2–3 arų žemės sklypas, garažas-pavėsinė dviems automobiliams statyti.

Kvartalas turės bendrą žaidimų aikštelę vaikams.

Visuose namuose bus įvestas autonominis dujinis šildymas, miesto vandentiekis ir kanalizacija. Visa teritorija bus saugiai aptverta, įrengti automatiniai vartai.

Prasidės ir kitos statybos

Šį pavasarį, kovo mėnesį, Babėnų kvartalo Pievų gatvėje taip pat planuojama vykdyti statybas.

Miesto pakraštyje bus statomi šeši dviejų aukštų gyvenamieji namai su garažais automobiliams. Projekto architektės – Milda Barčauskaitė ir Laura Varaniūtė.

Pranešama, kad namų statybos truks apie 9–11 mėnesių. Taigi, jau 2021 metų pavasarį Babėnuose iškils dar vienas naujas ir modernus daugiabučių namų kvartalas.

Butus naujuose daugiabučiuose galės įsigyti kas tik nori, žinoma, viskas priklausys tik nuo piniginės storio.

Kokia buvo pradžia?

Naujų daugiabučių statybos Kėdainiuose pajudėjo 2018-aisiais. Tuomet buvo skelbiama, kad du nauji daugiabučiai bus statomi J.Basanavičiaus gatvėje. Tai bus 148A ir 148B namai.

Vienas iš šių keturių aukštų daugiabučių jau iškilo ir butai jame jau pardavinėjami. Šį daugiabutį pastatė ir kitą šalia jo rengiasi statyti dvi Vilniuje registruotos įmonės: UAB „Nekilnojamojo turto parkas“ ir UAB „Lygumų šalis“.

Jau pastatytame daugiabutyje įrengti labai įvairaus dydžio butai. Šis daugiabutis išsiskiria iš kitų tuo, kad jo kieme bus įrengtos dvi elektromobilių įkrovimo stotelės.

Projektuotojai daugiabučio teritorijoje taip pat numatė ir laisvalaikio zonas – bus įrengta vaikų žaidimo aikštelė, suolai. O visa daugiabučiui priklausanti teritorija bus aptverta bei apželdinta.

Aukščiausi standartai

Statytojai sako, kad nauji daugiabučiai namai Kėdainiuose yra statomi laikantis visų aukščiausių kokybės standartų. Jų statybas vykdo tik profesionalios ir patikimos įmonės, kurios turi sukaupusios ne tik ilgametę patirtį, įrodžiusios savo profesionalumą daugybėje projektų, bet ir turinčios draudimą, kuris garantuoja dar daugiau saugumo tiek projekto vykdytojams, tiek būstus įsigyjantiems žmonėms.

Situacija gerėja

Įmonės RE/MAX nekilnojamojo turto brokeris Giedrius Balčiūnas sako, kad vis daugiau kraštiečių turi galimybę įsigyti naujos statybos būstą.

„Kėdainiuose labai aktyviai vyksta naujų daugiabučių namų statybos.

Mano manymu, Kėdainiuose naujos statybos būstai turėjo būti statomi dar anksčiau. Paklausa iš tiesų po truputėlį auga. Tikrai yra reikalingi ir nauji butai.

Anksčiau žmonių pajamos būdavo kur kas mažesnės, galbūt ne visada oficialios, tad jiems buvo sunku gauti banko paskolas būstui įsigyti. Dabar viskas pamažu eina į gerąją pusę. Kėdainiuose atlyginimai dabar kyla, yra daug gerai apmokamų darbų, tad natūralu, kad žmonės nori turėti ir gerus, šiuolaikiškus būstus. Kėdainiečiai nedvejoja, ima paskolas ir perka“, – sako G.Balčiūnas.

Investicija į ateitį

Nekilnojamojo turto brokeris teigia, kad nauji butai yra puiki investicija į ateitį.

„Šiuo metu nekilnojamasis turtas perkamas ne kaip nuosavas namas ar gyvenamoji vieta.

Naujas būstas yra investicija, tarpinė stotelė, ypač investuojant į butus.

Jaunos šeimos perka vieno–dviejų kambarių butus, o palaipsniui gyvenimo kokybei gerėjant, ima žvalgytis nuosavo namo. Nuosavas namas dažniausiai reikalingas šeimoms su vaikais. Užauginę vaikus žmonės vėl nori grįžti į butus, nes namas tampa per didelis. Tuomet jie ir vėl žvalgosi nedidelio butuko.

Į nekilnojamąjį turtą mes turime žiūrėti kaip į investiciją. Dabar tikrai neapsimoka pirkti keturių kambarių buto sename blokiniame name, nes butą norėsite atnaujinti, dar prisidės išorinė pastato renovacija.

Viską susumavus išeis tokia suma, už kurią jūs galėsite įsigyti naujos statybos butą.

Naujos statybos būstų išliekamoji vertė yra visai kita. Parduoti naujos statybos būstą bus žymiai lengviau, nei parduoti keturių kambarių butą senos statybos daugiabučiame name.

Žmonės iš tiesų neturėtų priimti skubotų sprendimų, dar geriau – jie tikrai turėtų pasikonsultuoti su profesionalais, nes tai tikrai rimti sprendimai“, – pataria G.Balčiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius