Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joniškis į baseiną ir universalią sporto salę investuos 9 mln. eurų

Joniškyje kitais metais greta miesto centro turėtų pradėta statyti sveikatingumo ir sporto kompleksas. Universalios sporto salės Statybininkų gatvėje bendrasis plotas apie bus 4 tūkst. kv. metrų, o investicijos į jį sieks 4,55 mln. eurų. Be to, įgyvendinus šį projektą, planuojama prie jo statyti 4 plaukimo takų baseiną.
Sporto komplekso vizualizacija
Sporto komplekso vizualizacija / Joniškio rajono savivaldybė
Temos: 2 Joniškis Baseinas

Projektą parengęs architektas Tomas Grunskis pristatydamas projektą pasakojo, kad šis kompleksas buvo projektuojamas reaguojant į Joniškio miesto identitetą, urbanizuotos aplinkos ir gamtinio karkaso ypatybes.

Skaičiuojama, kad sporto salės statybai reikėtų apie 4,55 mln. eurų, o baseinui dar – beveik 4,8 mln. eurų.

„Vandens vaidmuo Joniškio mieste yra itin ryškus, todėl šis motyvas lėmė pastato tūrinę ir estetinę išraišką – buvo siekiama, kad tūris būtų aptakus, lengvas, skaidrus it vandens lašas. Jis suprojektuotas taip, kad vėliau būtų lengvai „prijungiami“ kiti šiame sklype planuojami objektai – parkas, baseinas, kitos erdvės, kurios bus išnaudojamos formuoti laisvalaikio praleidimo vietas“, – kalbėjo architektas.

Laukiama finansavimo

2016 metais Joniškio savivaldybė pateikė paraišką Kūno kultūros ir sporto departamentui komplekso statyboms finansavimui gauti.

„Jei bus gautas finansavimas, statybos darbai prasidės 2017 metais. Projekto įgyvendinimas priklausys nuo skiriamo finansavimo iš valstybės biudžeto“, – 15min sakė administracijos direktorius pavaduotojas Artūras Pališkevičius.

Joniškio rajono savivaldybė/Sporto komplekso vizualizacija
Joniškio rajono savivaldybė/Sporto komplekso vizualizacija

Skaičiuojama, kad sporto salės statybai reikėtų apie 4,55 mln. eurų, o baseinui dar – beveik 4,8 mln. eurų.

„Didžiąją sporto salės statybai reikalingą investicijų dalį savivaldybė tikisi gauti iš valstybės biudžeto. Kaip ir visi įgyvendinami projektai taip ir šis pareikalaus savivaldybės prisidėjimo biudžeto lėšomis. Savivaldybė svarsto ir kitokius finansinius instrumentus, pvz., koncesija ar viešojo ir privataus sektoriaus partnerystė“, – teigia A.Pališkevičius.

Sporto salės išlaikymui miestas turėtų skirti 97, 6 tūkst. eurų per metus, o baseinui – dar 143 tūkst. eurų.

„Tai tik preliminarios sumos pagal pirminius investicijų projekto skaičiavimus. Atsižvelgiant į įvairius faktorius dabartiniai skaičiavimai gali keistis“, – kalbėjo A.Pališkevičius.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Joniškis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Joniškis

Suprojektuota universali salė

Sporto komplekse projektuojamos kelių tipų sporto salės: pagrindinė universali, treniruoklių, aerobikos ir kovos menų. Taip pat administracijos ir kavinės patalpos.

Pagrindinės salės sporto aikštelę bus galima transformuoti į 3 – krepšinio, tinklinio, rankinio, ir futbolo – sales. Prie salės projektuojami 6 persirengimo kambariai: 2 po 22 vietas – sportininkams su tiesioginiu patekimu į pagrindinę sporto salę, 2 po 14 vietų, bei 2 po 35 vietas – treniruoklių salės lankytojams.

Projektuojamos apie 30 žmonių skirtos VIP ložės. Aerobikos salei ir kovos menų salei skiriami 2 persirengimo kambariai po 15 vietų. Administracijos patalpų bloke numatytos 7 darbo vietos (6 kabinetai ir recepcija). Kavinėje numatomos apie 25 lankytojų vietos, o ji bus pasiekiama iš įėjimo vestibiulio ir tiesiogiai iš lauko.

Sklype numatomos 2 automobilių stovėjimo aikštelės, skirtos 59 automobiliams.

Joniskis
Joniskis

Baseinas turėtų būti 4 plaukimo takų po 25 metrus ilgio, o jo bendras plotas sudarytų 1,7 tūkst. kv. metrų. Čia taip pat įsikurs vaikų baseinėlis, pirčių zona ir kitos patalpos.

„Statybos vyks etapais, kaip ir kitose savivaldybėse. Darbai bus vykdomi tokiu principu – pirma statoma universali sporto salė, po to baseinas. Dabar projektuojama sveikatingumo ir sporto komplekso universali sporto salė. Įsibėgėjus statybos darbams bus pradėta rengtis antrajam etapui, kurio metu bus statomas baseinas“, – tikina administracijos direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius