Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėda sieks iš Turto banko perimti buvusį policijos pastatą

Klaipėdos miesto savivaldybė sieks iš Turto banko perimti buvusį policijos pastatą, kuriame norima įkurti menams skirtą erdvę, pranešė Klaipėdos savivaldybė.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / J.Andriejauskaitės/15min.lt

Idėją pritaikyti buvusį policijos pastatą kultūros reikmėms pasiūlė uostamiesčio menininkai. Savivaldybę pasiekė daugiau nei trijų šimtų kultūros bendruomenės atstovų parašai. Siūloma pastate įrengti renginių erdves, muziejus, galerijas, jaunimo kultūrinių iniciatyvų inkubatorių, autorinių darbų parduotuvėles, kavinę, muzikos klubą, teikti išskirtinio apgyvendinimo paslaugas.

„Tai vienas iš tų retų atvejų, kada iš bendruomenės, šiuo atveju kultūrinės, kyla reali iniciatyva, kuri iš pradžių buvo tik kaip idėja diskusiniame lygmenyje, o dabar jau tapo viziją įprasminančiu dokumentu, tam tikra ketinimų išraiška. Vien tai jau verta visokeriopo palaikymo. Tačiau neišvengiamai turime suvokti, kokia atsakomybė gula tiek ant politikų, tiek ant menininkų bendruomenės pečių, kuri pasirengusi eiti drauge, ieškoti modelių, kaip palengvinti šią naštą ir įveiklinti kompleksą. O kas atsitiks, jeigu to nedarysime? Kokia alternatyva, jeigu viskas lieka taip, kaip yra? iš esmės, tai, ko gero, perspektyva be jokios perspektyvos – pastatui gresia nunykimas“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kompleksas, kuriame XVII–XX amžiais veikė teismas ir kalėjimas, o Lietuvos nepriklausomybės laikotarpiu – Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas su areštine, būtų tvarkomas ir įveiklinamas kooperuojant savivaldybės biudžeto, nacionalinių bei tarptautinių fondų, menininkų ir privačių investuotojų lėšas. Dalis komplekso statinių yra įtraukti į valstybės saugomų nekilnojamojo kultūros paveldo objektų registrą.

Planuojama, kad įveiklintas buvusio policijos pasato kompleksas siūlys apsilankymo paslaugų paketus miesto gyventojams, svečiams, mokiniams, studentams ir turistams, kuriuose bus derinamos apgyvendinimo, kultūrinių paslaugų vartojimo ir aktyvaus poilsio galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius