-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komercinio NT 2007 ir 2021 palyginimas: sandėlių poreikis didėjo, o prekybinės gatvės – nyko

Lietuvos komercinio nekilnojamojo turto rinka nepalyginamai stabilesnė ir tvaresnė nei 2006-2008 metais, tačiau skirtingų sektorių rizikos ir perspektyvos labai nevienodos. Daugėjo logistikos patalpų, keitėsi biurai, o prekybinių gatvių sąvoką beveik išnyko. Tokias išvadas daro Lietuvos banko metinėje nekilnojamojo turto konferencijoje kalbėjęs Saulius Vagonis, „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas.
Saulius Vagonis
Saulius Vagonis / „Ober-Haus“ nuotr.

Kadangi pastaraisiais metais yra populiaru šiandienines būsto rinkos tendencijas lyginti su 2007-2008 metais, ekspertas per šią prizmę panagrinėjo komercinį nekilnojamąjį turtą.

Investiciniai sandoriai

Kalbėdamas apie investicijas į modernius biurus, prekybos ir sandėliavimo patalpas, S.Vagonis teigia, kad nuo 2017 metų jie lenkia „buminius“ laikus 2007-2008 metais.

„310 mln. eurų rekordas 2008 metais išsilaikė pakankamai ilgai ir buvo pralaužtas tik 2017 metais, o nuo to laiko jis yra stabiliai viršijamas. Investicijos į Lietuvos komercinį turtą kasmet viršija 310 mln. ribą“, – antradienį teigė jis.

„Ober-Haus“ skaičiavimu, 2021 metais Lietuvoje jau įvykdyta investicinių sandorių 284 mln. eurų sumai. Todėl, tikėtina, kad galutinis 2021 metų rezultatas bus panašus į 2020 m. lygį, kuomet investicijų suma siekė 345 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius