Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncernui „Icor“ nepavyko sustabdyti nacionalinio stadiono statybos konkurso

Nacionalinio stadiono konkursas bus tęsiamas toliau – koncerno „Icor“ įmonei „Axis Industries“ jo sustabdyti teisme nepavyko.
Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio
Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismo teisėjas Andrius Ignotas išnagrinėjo AB „Axis Industries“ prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones civilinėje byloje pagal bendrovės ieškinį atsakovams Vilniaus miesto savivaldybės administracijai ir Kūno kultūros ir sporto departamentui dėl suteikiančiųjų institucijų sprendimo koncesininko atrankos konkurse panaikinimo ir atmetė prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių.

Norėjo, kad konkursą stabdytų

Kaip rašė BNS, Vilniaus apygardos teismas priėmė praėjusį antradienį „Axis Industries“ pateiktą skundą, kuriame bendrovė ginčija konkurse keliamus reikalavimus. Bendrovė nesutinka su reikalavimu, jog kandidatas turi turėti ypatingo statinio projekto vadovo teisinį statusą ir nurodo, kad kai kuriose užsienio valstybėse nėra tokios teisinės sąvokos.

Įmonė prašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones – stabdyti savivaldybės ir Kūno kultūros ir sporto departamento parengto projekto procedūras.

Savivaldybė nurodo, kad projekto sąlygos buvo viešai paskelbtos daugiau nei prieš metus ir visi suinteresuoti asmenys turėjo pakankamai laiko susipažinti su projekto sąlygomis bei įvardija tai kaip tyčinį siekį stabdyti konkursą.

Grėsmė projekto sėkmei?

Vilniaus meras Remigijus Šimašius trečiadienį sakė, kad savivaldybė buvo pateikusi teismui duomenis, argumentuodama, jog „būtų didelė klaida stabdyti konkursą, nes tokiu atveju kiltų grėsmė viso projekto sėkmei“.

„Ne tik nusikeltų projektas. Laikotarpis yra įtemptas, tai tarptautinis pirkimas, informavome apie tai teismą. Patys, labai natūralu, ką darome ir iki šiol, informuojame visus potencialius dalyvius, kviečiame juos, kad šio mėnesio pabaigoje, kai baigiasi paraiškų pateikimo terminas, būtų kaip įmanoma daugiau dalyvių ir jie būtų labai geri“, – kalbėjo meras.

„Axis industries“ priekaištų meras nenorėjo vertinti, ar tai yra išties noras dalyvauti konkurse, ar vis dėlto trukdyti jam, esą pagal tai, ką jis mato, kelia abejonių: „Dieną prieš Vasario 16-ąją, terminui pasibaigiant, nors pusę metų jau buvo aiškios sąlygos, prašoma viską nukelti. Man tai atrodo, kaip akivaizdus sabotažas, juo labiau keista, kai tai daro advokatas, kuris labai puikiai žino savivaldybės visą virtuvę, nes buvo Teisės departamento vadovas (Jovitas Elzbergas – red.past.), kuris šiuo metu yra tarybos nario visuomeninis patarėjas. Man tai atrodo panašu į sabotažą, bet jeigu įmonė nori realiai dalyvauti konkurse, yra kviečiama.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stadionas ant Šeškinės kalno iš paukščio skrydžio

Terminas – iki 2023 m. rugsėjo 1 d.

Iš teismui pateiktų procesinių dokumentų, kaip teigiama teismo nutartyje, matyti, kad atsakovai Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir Kūno kultūros ir sporto departamentas įgyvendina Daugiafunkcinio sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso viešosios ir privačios partnerystės projektą, kuriam skiriama Europos Sąjungos struktūrinių fondų 27,85 mln. eurų suma, numatant projekto įgyvendinimo terminą iki 2023 m. rugsėjo 1 d.

Nacionalinio stadiono koncesijos konkursą Vilniaus savivaldybė paskelbė praėjusių metų rugsėjį, tačiau paraiškų teikimo terminas buvo pratęsta du kartus, pastarąjį – iki kovo pradžios. Savivaldybė šių metų pradžioje pranešė, jog lengvina konkurso sąlygas.

Teismo sprendimas per septynias darbo dienas gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Advokatas J.Elzbergas tikino, kad tai nebus daroma, o jo klientai sieks dalyvauti konkurse.

„Neskųsime, tikrai taip. Įmonė tikrai ketina dalyvauti ir teiks pasiūlymą bei nenori procesų stabdyti. Abejonės dėl atestato yra iškeltos ir vistiek teiksime visus pasiūlymus su angliškais atestatais. Mūsų tikslas yra ne bylinėtis, o dalyvauti ir laimėti“, - BNS sakė teisininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius