Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ant biurų pastato stogo Vilniuje įrengė krepšinio aikštelę – taip motyvuoja darbuotojus

Gerus darbuotojus norintys išlaikyti darbdaviai turi pasistengti, sako ekspertai. Regis, skanios kavos, žaidimų kambario ir narystės sporto klube jau neužtenka, todėl ant biurų pastatų jau įrengiamos krepšinio aikštelės, kur gali žaisti darbuotojai.
Krepšinio aikštelė biurų pastate „3 burės“
Tyrimo apie Lietuvos viduriniąją klasę pristatymas

Taip Vilniuje pasielgė „Swedbank“, 19 aukšte darbuotojams įrengęs krepšinio aikštelę.

Tai, kad ant naujai statomo verslo centro „3 Burės“ įrengta krepšinio aikštelė, pastebėjo 15min skaitytojas. Biuro pastato vadovė Rūta Narutavičė informavo, kad aikštelę terasoje įsirengė nuomininkas – bankas „Swedbank“.

Papildoma nauda darbuotojams

„Swedbank“ atstovo spaudai Sauliaus Abraškevičiaus teigimu, verslo centro naujajame pastate darbuotojams 19 aukšte bus skirta poilsio ir sporto erdvė-terasa. Čia bus įrengtas gatvės krepšinis (su vienu krepšiu), padelio tenisas, tinklinis, o šiltuoju sezonu vyks grupiniai užsiėmimai.

„Sprendimas įsikurti naujausiame verslo centre „3 burės“ pastate kilo siekiant suburti skirtingose Vilniaus vietose dirbančius „Swedbank“ darbuotojus. Terasa ir sporto klubas bus prieinami išskirtinai tik „Swedbank“ darbuotojams, tai bus viena iš papildomų naudų ten dirbantiems darbuotojams“, – 15min komentavo jis.

„Swedbank“ biurų pastate nuomosis 9–23 aukštus, kuriuose nuomojamas plotas sudarys daugiau nei 8 tūkst. kv. metrų.

„Skaičiuojame, kad naujose patalpose darbo vietas galėsime pasiūlyti apie 800 darbuotojų, apie pusė jų bus IT srities darbuotojai, kita pusė – „Swedbank“ nefinansinių paslaugų centro darbuotojai. Planuojame, kad tai (įsikėlimas – red. past.) įvyks rugsėjo-spalio mėnesiais“, – sakė S.Abraškevičius.

Krepšinio aikštelė biurų pastate „3 burės“
Krepšinio aikštelė biurų pastate „3 burės“

Plėtotojai tenkina nuomininkų įgeidžius

Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ Rinkos tyrimų ir analizės padalinio vadovas Baltijos šalyse Mindaugas Kulbokas sakė, kad šiuo metu plėtojamuose projektuose be darbo erdvių skirtų nuomininkams beveik kiekvienas projekto plėtotojas kuria erdves, kurios padeda nuomininkų darbuotojams aktyviai praleisti laisvalaikį.

„Papildomos sukurtos erdvės labai dažnai atspindi nuomininko darbuotojų poreikį, įmonės patvirtintas strategines nedarbines veiklas (treniruokliai, lavinantys žaidimų kambariai, atsipalaidavimo zonos ir pan...) ir darbdaviai aktyviai siekia visa tai užtikrinti nuomojamuose projektuose“, – 15min tikino pašnekovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Kulbokas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Kulbokas

Atsižvelgti į nuomininko norus plėtotojams padeda tai, kad dar prieš statybas jau būna su jais pasirašytos sutartys.

„Darbuotojų motyvavimas neturi ribų ir darbdavio išmonė bei nuomotojo galimybės yra neribotos kūrybai. Tikiu, kad ateityje pamatysime vis įdomesnius ir inovatyvesnius sprendinius, kurie nebūtinai apsiribos veikla pastate“, – aiškino M.Kulbokas.

Verslo centras „3 burės“ įsikūręs dešiniajame Neries upės krante, šalia Vilniaus miesto savivaldybės, Lvovo gatvėje. Iš viso jame galės įsikurti daugiau nei 1,2 tūkst. darbuotojų

Trečiąjį 23 aukštų verslo komplekso pastatą projektavo architektas Leonidas Merkinas. Tarp jo darbų – Savanorių prospekte esantis „Helios city“ kompleksas ir Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė.

Kompleksas, kuris dabar vadinasi „3 Burės“, o anksčiau veikė „Vilniaus verslo uosto“ pavadinimu, pastatytas 2008 metais. Šiuo metu dviejų 17 ir 24 aukštų jo pastatų nuomojamas plotas sudaro 28,4 kv. tūkst. metrus. Čia įsikūrusios bendrovės TEO LT, „Aviva“, „Visma“, Registrų centras ir „Uber“.

Pastatus valdanti Švedijos kapitalo kompanija „Eastnine“ kompleksą įsigijo 2014 metais iš nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Nekilnojamojo turto gama“ už 61,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius