Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurilų salos naujakurius vilios paskolomis būstui be palūkanų

Kovodami su itin sparčiu gyventojų skaičiaus mažėjimu Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, vietos pareigūnai nusprendė teikti paskolas be palūkanų žmonėms, norintiems įsigyti būstą Kurilų salose, rašo lenta.ru.
Namas Kurilų salose
Namas Kurilų salose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žmonės gali pasirinkti arba gyventi bute, arba statyti savo namą. Antruoju atveju savivaldybės pareigūnai parūpintų žemės sklypą“, – teigia Sachalino regiono gubernatorius Olegas Kozhmyako.

Jis pridūrė, kad paskolas be palūkanų finansuos vietinė hipotekos agentūra.

Šiuo metu Kurilų salose yra 364 daugiabučiai, iš kurių 44 yra netinkami gyventi. Vietos pareigūnai planuoja paskirstyti 17 mln. dolerių 9000 kvadratinių metrų naujo būsto statybai.

Šių metų balandį Rusijoje priimtas įstatymas, pagal kurį šalies piliečiai turi teisę nemokamai gauti hektarą žemės retai apgyventuose Tolimuosiuose Rytuose – didžiuliame regione, į kurį įeina Jakutija, Kamčiatka, Čiukotka, Primorjės kraštas, Chabarovskas, Amūras, Magadanas, Sachalinas ir Žydų autonominė sritis.

Tiesa, nemokamai gauto žemės sklypo naujieji savininkai negali nuomoti, parduoti ar atiduoti kam nors kitam bent penkerius metus.

Jakutijos atstovai, savo ruožtu, pranešė, kad yra pasiruošę gyvenimu čia susidomėjusiems rusams nemokamai duoti po 2,5 hektaro žemės.

Tokios iniciatyvos kritikai teigia, kad vien tik nemokamos žemės Tolimuosiuose Rytuose dalijimas naujų žmonių nepritrauks, nes regionas atokus, jame mažai infrastruktūros, o persikraustymo išlaidos aukštos.

Be to, kai kurie programą vadina populistine, kadangi vystyti verslą Tolimuosiuose Rytuose brangu, o vyriausybė vietoje to galėtų ūkininkams teikti pigesnes paskolas ir investuoti į infrastruktūrą.

Rusijos darbuotojų paieškos agentūros superjob.ru atliktos apklausos duomenimis, nepaisant laukiančių iššūkių, vienas iš dešimties rusų yra pasiruošęs persikraustyti į Tolimuosius Rytus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius