Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lauko tualetai Lietuvos provincijoje vis sparčiau nyksta

Lauko tualetai pamažu nyksta iš Lietuvos miestelių gyventojų buities. 582 Žiežmarių (Kaišiadorių raj.) gyventojams atsirado galimybė prisijungti prie buities nuotekų tinklų, o 152 miestelio gyventojai galės savo namus prijungti prie naujai pastatyto vandentiekio.
Tualetas
Tualetas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovė „A.Žilinskio ir ko“ Žiežmariuose baigė įgyvendinti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimo ir plėtros projektą, per dvejus metus suprojektuota ir įrengta 11,64 km vandentiekio tinklų, 13 km nuotekų tinklų ir pastatyta 14 nuotekų siurblinių. Bendra projekto vertė – 2,8 mln. eurų.

Bendra projekto vertė – 2,8 mln. eurų.

Dauguma gyventojų teigiamai reagavo į pokyčius, nors projekto rangovas tikina, kad dirbti jau apgyvendintoje teritorijoje nebuvo lengva.

„Bendradarbiavome ir su gyventojais, ir su seniūnija. Ne su visais gyventojais iš karto radome bendrą kalbą. Bet kai darbai jau pabaigti, manau, kad žmonės, kurie nuolat naudojosi lauko tualetu arba laikas nuo laiko išvežinėjo kanalizacijos turinį, turėtų labai džiaugtis galimybe naudotis tiesioginiu prisijungimu prie bendrų tinklų“, – pastebėjo kompanijos „A.Žilinskio ir ko“ statybos vadovas Andrius Gudaitis.

Nauji tinklai ir nuotakyno siurblinės išplėtė bei papildė esamą Žiežmarių gyvenvietės vandentiekio ir nuotakyno sistemą. Vandentiekio ir nuotekų tinklai prijungti prie jau esamų Žiežmarių vandentiekio – nuotekynės sistemų.

Naujų vartotojų prijungimui įrengtos atšakos iki gyvenamųjų namų sklypų ribų. Buities nuotekos iš naujai prijungtų Žiežmarių gyvenvietės vartotojų surenkamos naujais tinklais ir nuvedamos į esamą Žiežmarių nuotekų valyklą.

Nepasiturientiems gyventojams dalį prisijungimo prie vandentiekio ar nuotekų tinklo išlaidų kompensuoja savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius