Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis viešbutis „Lietuva“ plečiamas, bus įrengti papildomi 165 kambariai

Vilniuje, dešiniajame Neries krante, viešbutis „Radisson Blu Hotel Lietuva“ bus plečiamas. Konstitucijos prospekte bus statomas aštuonių aukštų pastatas, kuriame bus įrengti 165 kambariai, erdvės biurams ir prekybinės patalpos pirmame aukšte. Investicijos į statybas turėtų siekti 15,7 mln. eurų.
Bus plečiamas „Radisson Blu“ viešbutis Konstitucijos prospekte
Bus plečiamas „Radisson Blu“ viešbutis Konstitucijos prospekte

Į viešbučio plėtrą investuoja Norvegijos nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Linstow AS“. Naujas aštuonių aukštų pastatas bendrą viešbučio patalpų plotą išplės iki 39,5 tūkst. kvadratinių metrų, o bendras kambarių plotas išaugs iki 456 kambarių per abu pastatus.

„Radisson Blu Hotel Lietuva“ pagal kambarių skaičių išliks didžiausias viešbutis Vilniuje.

Statys papildomą pastatą

Viešbučių tinklą „Radisson Blu“ valdančios grupės „Carlson Rezidor Hotel Group“ plėtros viceprezidentas Davidas Jenkinsas tikisi, kad naujasis viešbučio pastatas Lietuvoje sustiprins „Radisson Blu“ prekės ženklą.

Naujasis keturių žvaigždučių verslo klasės viešbučio pastatas bus aštuonių aukštų. Pirmajame aukšte veiks prekybos salės, virš jų dviejuose aukštuose įsikurs verslo organizacijos, o likusiuose penkiuose aukštuose apsistos viešbučio svečiai. Po viešbučio pastatu bus įrengta požeminė dviejų aukštų automobilių stovėjimo aikštelė. Iš vieno „Radisson Blu Hotel Lietuva“ viešbučio pastato į kitą svečiai galės patekti jungiančia galerija.

Bus plečiamas „Radisson Blu“ viešbutis Konstitucijos prospekte
Bus plečiamas „Radisson Blu“ viešbutis Konstitucijos prospekte

„Statome papildomą pastatą prie egzistuojančio pastato, kuriame bus įrengta apie 160 kambarių. Apačioje abu pastatai bus sujungti. Viršutiniuose aukštuose bus biurai, kuriuos nuomosime, nes tai miesto verslo centras ir čia visada yra poreikis biurams. Pirmame aukšte bus prekybinės patalpos. 165 kambariai prie jau egzistuojančių 291 – tai labai didelis viešbutis ir toks plotas mums leidžia pritraukti labai didelius renginius bei išlaikyti lyderio pozicijas Vilniuje“, – kapsulės įkasimo renginyje teigė „Carlson Rezidor Hotel Group“ plėtros viceprezidentas.

Greta egzistuojančio ir besiplečiančio „Radisson Blu“ viešbučio suplanuota statyti kitą to paties tinko viešbutį „Radisson RED“. D.Jenkinso teigimu, nors abu viešbučiai priklauso tam pačiam tinklui, jie nekonkuruos, o papildys vienas kitą.

„Greta planuojamas statyti „Radisson RED“ viešbutis yra visiškai kitoks prekės ženklas. Kiekvienas tinklas turi ne vieną prekės ženklą ir kiekvienas iš jų taikosi į skirtingą auditoriją. „Radisson RED“ yra ne toks formalus, skirtas jaunimui, kuriame daug šiuolaikinių technologijų. „Radisson Blu“ viešbutis taikosi į verslininkų grupes, o „Radisson RED“ labiau taikosi į individualius turistus. Manau, viešbučiai vienas kitą papildys, o ne konkuruos“, – kalbėjo jis.

D.Jenkinso teigimu, „Rezidor Hotel Group“ šiuo metu žvalgosi vietos vidutinio segmento „Park Inn“ viešbučių tinklui.

Atitiks naujausias technologijas

Vadovaujantis patvirtintu detaliuoju planu, viešbučio savininkai „Linstow AS“ objektą suprojektuoti ir pastatyti patikėjo bendrovei „Merko statyba“. Bendra statybos darbų vertė siekia 15,7 mln. eurų.

„Mūsų bendrovė prieš keturiolika metų rekonstravo viešbutį „Radisson Blu Hotel Lietuva“. Šiandien tęsiame pradėtą bendradarbiavimą, išplečiant viešbučio projektą, tačiau sugrįžtame su nauja kokybės strategija. Viešbutis bus sertifikuojamas BREEAM sertifikatu. Pagal projektą, sprendiniai yra pakankamai naujoviški. Pastatas bus A+ energinio efektyvumo klasės, pirmi trys aukštai bus šildomi geoterminiu šildymu. Tokių viešbučių, mano žiniomis, Vilniuje dar nėra“, – sakė „Merko statyba“ generalinis direktorius Saulius Putrimas.

Ragina greičiau įrengti konferencijų centrą

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius džiaugėsi, kad šalies sostinę atranda ne tik turistai, bet ir verslininkai. Tačiau paragino Vyriausybę kuo greičiau išspręsti visus klausimus dėl Sporto rūmų rekonstrukcijos ir kuo greičiau ten įrengti konferencijų centrą.

„Vilniuje viešbučių plėtra šiandien yra beprecedentiškai didelė, tai susiję su miesto plėtra ir ekonominiu atsigavimu, nes daugiau žmonių keliauja verslo reikalais, ne tik turistai.

Tam, kad tai būtų gyvybinga ir lūkesčiai pasiteisintų, labai svarbu, kad būtų rekonstruoti konferencijų rūmai, kurie vis dar yra Sporto rūmai, ir pauzė, kurią padarė Vyriausybė, būtų kuo trumpesnė, bei būtų sugrįžta prie konferencijų centro įrengimo. Dalis viešbučių orientuojasi į konferencijų centro atsidarymą, Vilnius reklamuojamas, kad tai puiki vieta konferencijoms, visi to laukia. Mes jau kelerius metus įvairiuose pristatymuose tą akcentuojame ir tai viena iš būtiniausių sąlygų, kad viešbučiai, kuriuos čia statome, nepritrūktų gyventojų“, – kalbėjo R.Šimašius.

Viešbutį „Radisson Blu Hotel Lietuva“ Vilniuje valdo viešbučių grupė „Carlson Rezidor Hotel Group“, veikianti 110 šalių ir teritorijų. Grupė valdo arba šiuo metu vysto per 1370 viešbučių su daugiau negu 220 tūkst. kambarių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius