Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis „Neringos“ viešbutis didės dvigubai

Dalis istorinio sostinės Gedimino prospekte esančio viešbučio „Neringa“ pastato jau nugriauta, tačiau dabar projektuojami jo priestatai. Projektiniuose pasiūlymuose atskleidžiama, kad viešbutis turėtų didėti bene dvigubai, o viršutiniame aukšte turėtų įsikurti SPA.
Taip turėtų atrodyti „Neringos“ viešbutis po rekonstrukcijos
Taip turėtų atrodyti „Neringos“ viešbutis po rekonstrukcijos / „Renova“ vizualizacija

Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje paskelbtuose architekto Alvido Songailos parengtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad šiuo projektu numatoma viešbučio plėtra.

Pastato kavinės interjeras bei jo elementai yra saugomi, todėl jie nebus liečiami. „Neringos“ viešbutyje yra saugomas 1960 metais sukurtas kavinės interjeras, skulptoriaus Juozo Kėdainio sukurtas bareljefas „Neringa“ bei sieninė tapyba „Neringa ir Naglis“, sukurta dailininkų Vlado Jankausko ir Vytautas Povilaičio. Taip pat saugoma pastato fasado centrinė simetrinė kompozicija.

„Numatomas viešbučio patalpų perplanavimas nevertingose dalyse – restorano ir jo pagalbinių patalpų išplėtimas, automobilių aikštelės įrengimas“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jolitos Vaitkutės kūrinys „Neringoje“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jolitos Vaitkutės kūrinys „Neringoje“

Dokumente nurodoma, kad pastato išplėtimas planuojamas sklypo gilumoje. Ketinama pristatyti du šoninius korpusus, kuriuos kieme jungs įstiklinta erdvė.

„Kiemo korpusų aukštingumas neviršija gatvės korpuso, kurio fasadas nesikeičia. Projektuojamų fasadų apdailai naudojamos tradicinės medžiagos, derančios prie esamo konteksto“, – aiškinama paskelbtame dokumente.

Projektinių pasiūlymų brėžiniuose nurodoma, kad bus įrengta 15 automobilių stovėjimo vietų, taip pat bus beveik dvigubai daugiau kambarių. Prieš rekonstrukciją jų buvo 60, o projekte priskaičiuojama jų apie 117.

Be to, viršutiniame aukšte bus įrengtas SPA.

Kultūros paveldo departamento nuotr./Viešbučio „Neringa rekonstrukcija“, restorano interjeras
Kultūros paveldo departamento nuotr./Viešbučio „Neringa rekonstrukcija“, restorano interjeras

Anksčiau skelbta, kad prieš 60 metų statytą istorinį „Neringos“ viešbutį už 8,9 mln. eurų rekonstruos Estijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Merko statyba“.

Šių metų birželį Kultūros paveldo departamento (KPD) Vilniaus skyriaus specialistai, po visuomenėje kilusio susirūpinimo, kad vykdant „Neringos“ viešbučio rekonstravimo darbus gali būti pažeistas restorano išskirtinis interjeras, buvo nuvykę į vietą ir patikrinę esamą situaciją. Tačiau tuomet paveldosaugininkai pažeidimų nerado.

Kultūros paveldo departamento nuotr./Viešbučio „Neringa rekonstrukcija“, restorano interjeras
Kultūros paveldo departamento nuotr./Viešbučio „Neringa rekonstrukcija“, restorano interjeras

Restorano „Neringa“ interjeras įtrauktas į valstybės saugomų architektūros paminklų sąrašą. Jį projektavo broliai architektai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai. „Neringa“ nuo pat pradžių tapo bohemos, inteligentijos susibūrimo vieta, čia rinkdavosi garsiausi to meto žmonės – poetas Justinas Marcinkevičius, režisierius Vytautas Žalakevičius, dailininkas Stasys Krasauskas, kalbininkas Bronys Savukynas, rašytojas Juozas Baltušis.

Restoranas iš pagrindų suremontuotas 2001 metais, šiuo metu čia veikia dvi 150 vietų salės, 25 vietų banketų salė bei 80 vietų kavinė-baras rūsyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius