Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lidl“ nemažina apsukų – žinomos dar dviejų parduotuvių vietos

Nors „Lidl Lietuva“ apie savo planus atvirai nekalba, iš savivaldybėms teikiamų projektinių pasiūlymų matyti, kad tinklas ir toliau plečiasi – jau žinomos dar dviejų parduotuvių vietos Kaune ir Klaipėdoje. Be to, parduotuvių tinklas neatsisako planų įsikurti ir mažesniuose miesteliuose.
Aleksote atidaryta „Lidl“
Aleksote atidaryta „Lidl“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrovės „Lidl Lietuva“ atstovai apie ateitis planus kaip ir anksčiau, taip ir dabar kalba nenoriai.

„Tikimės jūsų supratimo, tačiau dėl konkurencinių sumetimų nekomentuojame klausimų, susijusių su įmonės plėtros strategija bei investicijomis“, – tokį arba panašų atsakymą gauna žurnalistai, uždavę krūvą klausimų.

Žinomos dvi būsimos parduotuvės

Tad apie planus žiniasklaida dažniausiai sužino iš visuomenės svarstymui pateiktų projektinių pasiūlymų. Pavyzdžiui, 15min neseniai rašė, kad „Lidl Lietuva“ Klaipėdoje projektuoja trečią parduotuvę, o šalia jos – daugiabutį.

Jau žinoma ir ketvirtoji vieta uostamiestyje – Tilžės gatvėje. Projekto rengėjas Nerijus Anušauskas 15min patvirtino, kad Klaipėdoje, Tilžės gatvėje 56b, projektuojamame pastate įsikurs „Lidl“ parduotuvė.

Kaune projektuojama nauja „Lidl“ parduotuvė
Kaune projektuojama nauja „Lidl“ parduotuvė

Kaune iš paslapties maišo išlindo jau šešta „Lidl“ parduotuvė – projektiniuose pasiūlymuose matoma, kad ji iškils Žemųjų Šančių rajone. Parduotuvė numatyta Juozapavičiaus prospekto 127 ir 129b sklypuose, netoli geležinkelio tilto per Nemuną.

Šiuo metu Kaune veikia trys „Lidl“ parduotuvės, o dar dvi planuojama atidaryti prie „Molo“ ir S.Žukausko g., Žaliakalnyje. Klaipėdoje veikia dvi parduotuvės, o dar dvi – Tilžės gatvėje ir Šiaurės prospekte – projektuojamos.

Domina ir miesteliai

„Lild Lietuva“ bando eiti ir kitų prekybos tinklų išmintu taku – domisi ne tik didesniais miestais, bet ir mažų miestelių morališkai pasenusiomis autobusų stotimis. Tiesa, nelabai sėkmingai.

Praėjusių metų vasarą prekybos tinklo atstovai derėjosi su Gargždų valdžia dėl galimybės perimti objektą ir ten statyti parduotuvę, tačiau valdininkų pasiūlymai netenkinto. Vietos žiniasklaida skelbia, kad nepavykus deryboms dėl miesto stoties, „Lild“ žvalgosi į teritoriją Dariaus ir Girėno gatvėje, netoli kurios planuojama statyti sporto centrą.

Gargžduose norima pastatyti parduotuvę su 130 automobilių stovėjimo vietų aikštele.

Šilutės r. savivaldybė /Planuojamos statyti Šilutės rajono autobusų stoties vizualizacija
Šilutės r. savivaldybė /Planuojamos statyti Šilutės rajono autobusų stoties vizualizacija

Vokiečių kapitalo prekybos tinklas bandė įsikurti ir Šilutės stotyje, tačiau vietos valdžios netenkino prekybininkų pasiūlymai, todėl jie rado kitą investuotoją.

Tiesa, neatmetama galimybė, kad „Lidl“ parduotuvė vis tiek įsikurs šiame mieste. Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis tikino, kad savivaldybei nėra svarbu, koks prekybos tinklas įsikurs šalia stoties. Pagal susitarimą, investuotojas savo lėšomis turi pastatyti šiuos objektus ir juos perleisti savivaldybės žinion. Už tai jis gaus parduotuvę, kurią galės išnuomoti.

Karolinos Stažytės nuotr./„Lidl“ atidarymas Tauragėje
Karolinos Stažytės nuotr./„Lidl“ atidarymas Tauragėje

Nemažina rinkos dalies

Per pirmus metus „Lidl Lietuva“ Lietuvoje atidarė apie 20 parduotuvių ir logistikos centrą, į kuriuos investavo 60 mln. eurų. Dar tiek į naujų parduotuvių statybas planuojama investuoti ir šiemet.

Metų pradžioje „Inreal“ analitikas Robertas Žulpa teigė, kad „Lidl“ dabar užima apie 8–9 proc. šalies mažmeninės prekybos rinkos, ir prognozavo, kad tinklas šiemet turėtų atidaryti dar 10–15 parduotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius