Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liepą iš skylančio daugiabučio Kaune iškraustyti gyventojai dar negali grįžti namo

Vasarą iš pradėjusio griūti namo Kaune evakuoti apie pusšimtis gyventojų iki šiol negali grįžti į butus ir dar mažiausiai mėnesį turės glaustis kitur, praneša LRT.
Evakuojamas Biržiškų gatvės 11-as namas
Evakuojamas Biržiškų gatvės 11-as namas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Namo administratorius žada, kad netrukus bus pradėtas remontas, galintis atsieiti apie 200 tūkst. eurų. Sumokėti turėsiantys viso namo gyventojai renka pinigus avansui. Kauno miesto savivaldybės atstovai sako, kad remontas ir pinigai – butų savininkų ir namo administratoriaus rūpestis, tačiau žada, kad, pabaigus darbus, padengs iki 15 proc. išlaidų.

„Mes buvome suradę rangovą, kuris pakankamai greitai būtų galėjęs pradėti darbus, ir žmonės tikrai būtų galėję daug greičiau grįžti namo, bet butų savininkai norėjo pasitikrinti situaciją rinkoje ir pažiūrėti, galbūt yra kokia nors statybų bendrovė, kuri galėtų pigiau atlikti darbus“, – teigė namo administratoriaus „Civinity“ įmonių grupės atstovė žiniasklaidai Jolanta Venskutė.

Kaip rašė 15min, iš penkiaaukščio pirmos laiptinės Biržiškų gatvėje dėl skylančios sienos gyventojai evakuoti liepos 25 dieną. Ekspertai pirmoje namo laiptinėje nustatė avarinę būklę ir patvirtino, kad visos bėdos kilo dėl bute pirmame aukšte išgriautos sienos ir atraminės sijos.

Panikos apimti gyventojai tada 15min informavo, kad perpus skyla jų namas. Problema, anot jų, valdininkams buvo žinoma ketverius metus.

Likę gyventi kupini baimės

Rugsėjį daugiabučio remontas į priekį nė kiek nepasistūmėjo, priešingai – jo būklė dar labiau pablogėjo.

Rugsėjo 4 d. 15min žurnalistės vietoje pakalbinta vidurinės Biržiškų g. 11 namo laiptinės gyventoja tikino, kad evakuacijos metu namuose nebuvo. Šios laiptinės gyventojams į namus leista sugrįžti dar tą pačią dieną, tačiau saugiai nesijaučia net ir jie.

„Baisu čia gyventi. O jei trūks koks dujų vamzdis? Sprogimas įvyks. Ar nutrauks judantis namas elektros tiekimą? Iškraustytiems kaimynams pasiūlyta apsigyventi krizių centre. Išsigando nuvažiavę ir patalpas apžiūrėję. Su alkoholikais visokiais gyventi tektų. Tad nuomojasi kitur butus. Leidžia pinigus. Ar kas kompensuos? Sulauksi. Gal prie „Molo“ kur stato naujus butus duos?“ – pajuokavo gyventoja.

„Duotų nebent Šančiuose kokį socialinį būstą“, – pataisė kitas daugiabučio gyventojas.

Jie teigė nematę jokių darbininkų, plušančių pirmojoje laiptinėje. Užtat avarinės situacijos likvidavimo etapų, kaip girdėję, bus gal 10.

„Štai, pirmą etapą įgyvendino – vamzdį nutiesė, kad pamato neplautų. Juokinga, ar ne? Pinigų sumos kosminės. Mokėsim, o tas, kuris visiems pridirbo, ramus“, – numojo ranka moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius