Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva, Latvija ir Estija: kokį būstą galima įsigyti už milijoną eurų kiekvienoje iš Baltijos šalių?

Brangiausių namų savininkai, ar tai būtų Niujorkas, Honkongas ar Baltijos šalys, nori įsigyti būstą geriausiose vietose bei kelia jiems aukščiausius reikalavimus. Tačiau ekspertai pabrėžia, kad pastaruoju metu Lietuvos pasiūloje trūksta premium klasės turto, o Latvijoje ir Estijoje atvirkščiai.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ generalinis direktorius Audrius Šapoka pabrėžė, kad Baltijos šalių sostinėse didžiausios sumos būstui įsigyti išleidžiamos vertingiausiose miestų vietose.

„Jeigu tai yra butas daugiabutyje, dažniausiai jis yra centrinėje miesto dalyje arba senamiestyje, didesnio ploto ir išsidėstęs viršutiniuose naujų arba rekonstruotų istorinių pastatų aukštuose“, – kalbėjo jis.

Visose Baltijos šalių sostinėse prestižinių butų plotas paprastai prasideda maždaug nuo 200 kv. m ir daugiau, – sakė A.Šapoka.

Brangiausi namai taip pat yra didelio ploto ir dažniausiai parduodami vadinamuosiuose prestižiniuose rajonuose. Pavyzdžiui, Vilniuje – Senamiestis, Žvėrynas, Antakalnis, Valakampiai, Rygoje – Pardaugava, Mezaparks, Taline – Haabersti, Kesklinn. O jų kaina gali siekti iki 2 mln. eurų.

„Į šią kainų kategoriją taip pat įeina ir erdvūs apartamentai išskirtinėse vietose pajūryje. Lietuvos atveju Neringa, ypač Nida, Juodkrantė, namai Pervalkoje, Preiloje. Latvijoje – Jūrmala. Estijoje – Talino didžioji dalis“, – aiškino ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius