Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos išmaniųjų namų įmonė planuoja plėtrą Švedijoje

Daugiau nei 5 metus Lietuvoje veikianti įmonė „Būsto automatika“, prekiaujanti išmanių namų sistemomis, kitų metų pradžioje Švedijoje, Stokholme atidarys filialą ir planuoja plėtrą.
Jauki Stokholmo senamiesčio aikštė
Jauki Stokholmo senamiesčio aikštė / 123RF.com nuotr.

Į įmonės plėtrą Skandinavijos rinkoje 200 tūkst. eurų investavo kompanija „InnoEnergy“, visą Europą apimantis tvariosios energetikos inovacijų skatinimo tinklas.

„Atlikome rinkos analizę ir gauti rezultatai parodė, kad iš kaimyninių šalių Švedija turi didžiausią potencialą. Jos rinka yra imli, o žodis „darnumas“ plačiai atveria duris idėjoms ir siūlomiems technologiniams sprendimams“, – pranešime spaudai cituojamas „Būsto automatika“ plėtros vadovas Alius Paulionka.

Anot įmonės vadovų, išmaniųjų namų technologijos leidžia automatiškai valdyti visus namų procesus, kuriems veikti reikalinga elektra: apšvietimas, šildymas, šaldymas, vėdinimas, signalizacija, garso ar vaizdo įranga, vartų atidarymas ir kt. Visgi lietuviai dažniausiai renkasi ir nori kontroliuoti šildymo bei vėsinimo sistemas.

„Šildymas ir vėsinimas yra kiekvieno pastato pagrindas ir viskas prasideda nuo jų valdymo. Lietuviams tai taip pat yra labai svarbu“, – teigia „Būsto automatika“ direktorius Gediminas Jovaiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius