Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meridiano pašonėje rekonstruojamiems butams suteiktas autentiškumo sertifikatas

Ant nekilnojamojo turto bendrovės „Inreal“ plėtojamo projekto Klaipėdoje, Turgaus gatvėje „Dangės krantinės“ fasado atidengtas Autentiškumo ženklas. Šiuo ženklu ir sertifikatu apdovanojami autentiškai atkurti pastatai, išsaugoję istorines savybes, pritaikant juos naujam gyvenimui.
Projektas Klaipėdoje „Dangės krantinės“
Projektas Klaipėdoje „Dangės krantinės“ / „Inreal valdymo“ vizualizacija

Projekto autentiškumo sertifikavimą vykdo Kultūros paveldo departamentas.

Istoriniame pastate Klaipėdos senamiestyje ant Dangės upės kranto baigiama įrengti butus ir kelias komercines patalpas, o bendra investicija į projektą sieks apie 3 mln. eurų.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Inreal valdymas“ projektą „Dangės krantinės“ pradėjo įgyvendinti 2016 metų pradžioje ir planuoja jį baigti – 2017 metų antrą pusmetį.

Pagal projektą numatyta įrengti trylika 2–5 kambarių būstų, kurių plotas svyruos nuo 48 iki 120 kv. metrų. Taip pat keturias komercines patalpas. Siekiama, kad namai gautų B energinę klasę. Šalia planuojama įrengti antžeminę 24 vietų aikštelę.

Pasak „Inreal“ vadovo Gedimino Pruskaus, „Dangės krantinės“ tapo iššūkiu įmonei, kurios moto „unikalūs projektai išskirtinėse vietose“, rašoma pranešime spaudai.

„Jei skaičiuoti nuo pat teritorijos plėtros pradžios, tai užtruko daugiau nei dešimtmetį, ir tai yra tikrai ilgas laikas. Todėl esame laimingi, jog tokie darnios plėtros projektai yra įvertinami tiek šalies, tiek ir Europos mastu – tai yra motyvacija verslui prasmingai investuoti ir kurti pridėtinę vertę visuomenei“, – teigė G.Pruskus.

Prieš teritorijos konversiją ir jos metu buvo vykdomi teritorijos archeologiniai tyrimai, į kuriuos bendrovė investavo apie 200 tūkst. eurų.

„Kaip įvairios paskirties kompleksas ant Dangės kranto „Inreal“ atstatyti istoriniai druskos sandėliai aktualizuoja Klaipėdos miesto istorinį ir kultūrinį tapatumą, turtindami klaipėdiečius tik jiems būdinga saviverte“, – autentiškumo ženklo atidengimo ceremonijoje kalbėjo KPD direktorė Diana Varnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius