Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų pradžia liūdino butų pardavėjus – tokių prastų pardavimų nematė dvejus metus

Metų pradžiai būdingas nekilnojamojo turto rinkos atokvėpis buvo jaučiamas ir pirmąjį 2018-ųjų mėnesį. Vis dėlto, rinkos dalyviams jis pasireiškė skirtingai: nors nupirktų butų skaičius praėjusį mėnesį buvo mažiausias per dvejus metus, šių metų pradžioje pakankamai aktyvūs išliko šalies namų pirkėjai, skelbia Registrų centras.
Perkūnkiemis
Perkūnkiemis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Negalutiniais Registrų centro duomenimis, sausį parduota 7 840 pastatų, patalpų ir žemės sklypų – tai 22,5 proc. mažiau nei praėjusių metų gruodį ir 3,9 proc. mažiau nei 2017 metų sausį.

Pirmą metų mėnesį buvo parduoti 2 374 butai ir tokie, Registrų centro teigimu, butų pardavimų rodikliai – žemiausi per pastaruosius porą metų. 2017 metų gruodį buvo parduota 12,9 proc. daugiau butų, taip pat 2 proc. mažiau lyginant su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu.

Tačiau pernai augusi šalies individualių namų rinka išliko aktyvi ir pirmąjį 2018 metų mėnesį – per šį laikotarpį šalyje įsigytų namų skaičius siekė 669. Nors tai yra beveik penktadaliu mažiau lyginant su gruodžio rezultatais, praėjusių metų pradžioje fiksuotus rodiklius šiųmečiai sausio pardavimai lenkia 11,9 proc.

Vilniuje savininkus pakeitė 757 butai. Per mėnesį jų pardavimai smuktelėjo 15,4 proc., o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, buvo 7,8 proc. mažesni. Praėjusį mėnesį sostinėje taip pat įsigyti 66 individualūs namai. Pastarasis rodiklis vos keliais vienetais žemesnis nei gruodį, o praėjusių metų sausio rezultatus viršija penktadaliu.

Sausiui nebūdingu aktyvumu išsiskyrė Kauno būsto rinka. Per pirmąjį metų mėnesį šiame mieste pirkėjai įsigijo 333 butus ir 66 namus, o tai yra atitinkamai 3,3 proc. ir 69,2 proc. daugiau nei praėjusių metų pradžioje.

Po aktyvių 2017-ųjų, didesnis atokvėpis buvo jaučiamas žemės sklypų rinkoje. Iš viso per pastarąjį mėnesį Lietuvoje parduoti 3 508 sklypai – trečdaliu mažiau nei gruodį ir 10,9 proc. mažiau nei pernai sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius