Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MG Baltic“ nerimsta – Klaipėdos baseino statybos ir vėl stabdomos

Koncerno „MG Baltic“ bendrovė „Vilmeta“ laimėjo ieškinį prieš Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją. Klaipėdos apygardos teisimas nusprendė, kad savivaldybė turės iš naujo sudaryti Klaipėdos baseino statybos darbų konkurso dalyvių eilę.
Klaipėdos baseino vizualizacija
Klaipėdoje iškils naujas baseinas

„Savivaldybė paskelbė ribotą konkursą, todėl ji negalėjo siūlyti ir leisti pakeisti pateikto pasiūlymų. Nors savivaldybė savo raštus AB „Axis Industries“ įvardijo kaip prašymus paaiškinti pasiūlymą, tačiau faktiškai nurodo, kad pasiūlytas šilumos siurblys negali atitikti visų techninio projekto specifikacijose numatytų funkcijų ir, jeigu nebus pakeistas tiekėjo nurodytas šilumos siurblys į siurblį numatytą techniniame projekte, pasiūlymas turės būti atmestas.

Tai, kad po primygtinių savivaldybės reikalavimų, tiekėjas sutiko laimėjimo atveju pakeisti pasiūlytą siurblį į numatytą techninėse sąlygose, traktuotina kaip pasiūlymo pakeitimas, dėl kurio pirkimo dokumentų neatitinkantis pasiūlymas tapo atitinkantis reikalavimus, o tai prieštarauja įstatymo nuostatoms“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas nustatė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, pripažino neteisėtu ir panaikino savivaldybės sudarytą tiekėjų pasiūlymų eilės tvarką.

Tačiau Klaipėdos administracinis teismas atmetė prašymą įsipareigoti savivaldybę atmesti bendrovės „Axis Industries“ pasiūlymą bei priskaičiuoti pasiūlymų techninių duomenų įvertinimus.

„Toks reikalavimas perteklinis, nes teismui nurodžiusi atsakovės padarius pažeidimus ir panaikinus sudarytą tiekėjų pasiūlymų vertinimo eilę, savivaldybė, turės tuos sprendimus spręsti įstatymų numatyta tvarka“, – teigiama teismo nutartyje.

Sprendimą šalys dar gali skųsti per 14 dienų Lietuvos Apeliaciniam teismui.

Primename, kad neseniai Lietuvos apeliacinis teismas atmetė koncerno „MG Baltic“ bendrovės „Vilmeta“ skundą, kuriuo įmonė bandė sustabdyti sutarties dėl naujo Klaipėdos baseino statybos darbų pasirašymą. 15,82 mln. eurų vertės sutartis turi būti pasirašyta tarp miesto savivaldybės bei koncerno „Icor“ įmonės „Axis Industries“

„Vilmeta“ teigė, kad „Axis Industries“ pasiūlytas šilumos siurblys, esą, neatitiko techninės specifikacijos, o pateikti duomenys bei rodikliai nepagrįsti.

Baseinų verslas

Bendrovė „Vilmeta“ su partnerėmis yra laimėjusi Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą naujo baseino S.Nėries gatvėje statybos konkursą, kurio vertė – 3,7 mln. eurų. Tačiau šiuo metu Viešųjų pirkimų tarnyba yra sustabdžiusi sutarties sudarymo procesą. Vicemeras Linas Kvedaravičius gegužės viduryje 15min žurnalistus patikino, kad sprendimas paaiškės „per savaitę“.

„Tikimės per savaitę gauti atsakymą (iš VPT – 15min) ir tada taps aišku – skelbiame naują konkursą ar tęsiame darbus. Žiūrėsime, kaip reaguos VPT. Jei viskas gerai, pasirašome sutartį ir darbai startuos. Jei ne, skelbsim naują konkursą ir planuojame šiais metais būtinai pradėti statyti“, – tuomet sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Tuo tarpu sostinės meras Remigijus Šimašius paprašė tarnybos ištirti šio konkurso skaidrumą po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba pareiškė įtarimus buvusiam Liberalų partijos lyderiui Eligijui Masiuliui ir „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui dėl galimos korupcijos.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad konkurse „MG Baltic“ dalyvavo beveik tiesiogiai. UAB „Vilmetos“ vadovas Raimundas Pužas yra ir MG Baltic“ statybų įmonės „Mitnija“, kurią konsorciumas pasirinko subrangovu, finansų direktorius. Vienintelė „Vilmetos“ akcininkė yra ta pati „Mitnija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius