Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžiniškas menininko M.Jonučio piešinys papuošė būsimo biurų pastato fasadą

Dailininko Mariaus Jonučio kūrinys papuošė Kauno miesto centrą. Iš trijų dalių sudarytu menininko kūriniu uždengtas į verslo centrą BLC rekonstruojamo „Pramprojekto“ pastato fasadas. Skaičiuojama, kad beveik 2,5 tūkst. kv. m ploto tentas, ant kurio atspaustas piešinys, gali tapti didžiausiu lauke eksponuojamu meno kūrinio atspaudu Baltijos šalyse.
Milžiniškas menininko M.Jonučio piešinys papuošė būsimo biurų pastato fasadą
Milžiniškas menininko M.Jonučio piešinys papuošė būsimo biurų pastato fasadą / SBA nuotr.
Temos: 2 SBA Marius Jonutis

„Su Mariumi Jonučiu bendradarbiaujame jau keletą metų – iš pradžių dailininko piešiniais papuošėme mūsų vystomų nekilnojamojo turto objektų tvoras, o šį kartą nusprendėme žengti dar toliau ir piešiniu uždengti viso rekonstruojamo pastato fasadą. Mariaus piešiniai yra unikalūs, labai šviesūs, ryškūs, tad jie ne tik puošia miestą, bet ir kelia nuotaiką miestiečiams“, – pranešime spaudai cituojamas „Pramprojekto“ pastato rekonstrukciją įgyvendinančios SBA koncerno įmonės „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

„Pramprojekto“ pastatą 2015 metais įsigijo SBA koncerno antrinė įmonė „Urban Inventors“. Po rekonstrukcijos čia bus įrengtas 13 tūkst. kv. m ploto A klasės biurų pastatas, o jame bus įrengta apie 2 tūkst. darbo vietų.

Buvusio „Pramprojekto“ pastato rekonstrukcija iš viso kainuos apie 20 mln. eurų, o privačios lėšos, investuojamos į Vienybės aikštės rekonstrukciją ir požeminės automobilių aikštelės įrengimą viršija 9 mln. eurų. Visa „Urban Inventors“ investicija į šį projektą – daugiau nei 30 mln. eurų.

Ryškiaspalviu M.Jonučio kūriniu uždengtos ir 5 aukštų, ir 12 aukštų „Pramprojekto“ pastatų dalys, taip pat vienas aukščiausio pastato šonas. Planuojama, kad taip pastatas bus papuoštas iki kitų metų rudens, kai bus baigta pastato rekonstrukcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius