Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija pateiks Vyriausybei siūlymus dėl futbolo infrastruktūros plėtros sostinėje

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija antradienį pateiks Vyriausybei siūlymus dėl futbolo infrastruktūros plėtros sostinėje.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Ministerija įvertino esamą situaciją dėl nacionalinio stadiono Vilniuje, Viešųjų pirkimų tarnybos išvadą ir teiks siūlymus Vyriausybei dėl futbolo infrastruktūros Vilniuje plėtros. Po to jau lauksime Vyriausybės sprendimo“, – BNS sakė ministro atstovas spaudai Kęstutis Butvydas.

Praėjusią savaitę tokią užduotį ministerijai pavedė premjeras Saulius Skvernelis, kai Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę nutraukti koncesijos konkursą, taip užkirsdama kelią pasirašyti 156 mln. eurų stadiono koncesijos ir statybų sutartį su potencialiais statytojais „Axis industries“ ir finansuotojais „BaltCap“.

Tarnybos teigimu, sutartimi turėjo būti išskaidytos valstybės ir savivaldybės rizikos, tačiau pakeitus projekto finansavimo modelį, visa rizika teko joms, o ne koncesininkui.

Stabdyti sutartį VPT ėmėsi po to, kai į ją kreipėsi Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, siekdamos išsiaiškinti, ar koncesijos vertės padidėjimas po derybų yra pagrįstas ir teisėtas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusią savaitę atmetė Vilniaus miesto savivaldybės skundą ir nusprendė, kad VPT teisėtai sustabdė nacionalinio stadiono statybos ir valdymo koncesijos sutarties pasirašymą.

Sostinės meras Remigijus Šimašius sakė, kad savivaldybė skųs VPT sprendimą, ir pareiškė, kad nacionalinio stadiono projektą „nužudė „valstiečiai“, pasinaudoję be vadovo likusia tarnyba.

Premjeras S.Skvernelis tokius mero pareiškimus pavadino „neadekvačiais“ ir svarstė, kad nacionalinį stadioną turėtų statyti valstybė, jeigu savivaldybė to nesugeba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius