Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modulinių namelių gamintojai siūlo užmiršti statybų vargus

Kuomet verslui skolintis per bankus nepavyksta, tačiau finansavimo reikia čia ir dabar – sutelktinė paskola „Avietė“ gali tapti puikia alternatyva verslui, ieškančiam lėšų įmonės plėtrai. Apie tai, kaip prie verslo augimo prisidėjo nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (toliau – INVEGA), sutiko papasakoti antrus metus sėkmingai dirbančios modulinių konteinerių namelių gamintojos „KT modules“ vadovas Nikolajus Bystriakovas.
Moduliniai nameliai
Moduliniai nameliai / KT modules

Jaunų verslų iššūkiai ieškant finansavimo

Kaip pasakoja pašnekovas, modulinių konteinerių namelių gamintoja „KT modules“ gamina įvairios paskirties statinius – nuo gyvenamųjų iki komercinių patalpų, biurų, laboratorijų. Modulius, kurių plotas 13 kvadratinių metrų, galima lengvai sujungti ir taip sukurti kokią tik nori statinio formą bei erdvę. Kliento pageidavimu galima sujungti net ir 40 namelių į vieną su vidaus koridorių sistemomis.

KT modules/Moduliniai nameliai
KT modules/Moduliniai nameliai

Per metus įmonė pagamina per 1000 tokių modulių. „KT Modules“ specialistai gali pateikti įvairiausių modulių, daugiafunkcinių sprendimų - darželių, mokyklų, sveikatos centrų, komercinių ir karinių pastatų, lauko statybos biurų. Visus modulius galima pritaikyti pagal individualius poreikius, įmonės profesionalai padeda juos pritaikyti tiek prie pageidaujamos spalvinės gamos, tiek prie medžiagiškumo ir funkcionalumo.

KT modules/Moduliniai nameliai
KT modules/Moduliniai nameliai

‎‎„Kuriame pagal kliento poreikį ir landšafto galimybes: nuo sandėliuko laukuose iki prabangaus namo ežero pakrantėje. Mūsų nameliai priskiriami laikiniesiems statiniams, tad juos pastatyti galima bet kur. Nameliams iki 50 m², ploto nereikia jokių leidimų. Kliento tik paprašome pasiruošti pamatus – sutankinti gruntą ir pakloti keletą plytelių“, – aiškino įmonės vadovas N. Bystriakovas.

Ir nors įmonės „KT modules“ apyvarta vos per metus išaugo nuo 6 iki 9 mln. eurų, o kitąmet planuojamas 11 mln. augimas, finansinius reikalus N. Bystriakovas vadina įtemptais.

„Esame jauna įmonė, todėl bankai į mus nežiūri, laukia, kol praeisime išgyvenimo mokyklą. Galbūt tada pradės kalbėtis. Bankai yra labai konservatyvūs, visada vertina riziką, todėl INVEGOS pagalba pavyksta pasinaudoti alternatyviais, nors ir brangesniais finansavimo šaltiniais“, – aiškino N. Bystriakovas.

KT modules/Moduliniai nameliai
KT modules/Moduliniai nameliai

Tokių namelių paklausa vis auga, tad auga ir įmonė, kurioje dirba beveik pusšimtis darbuotojų. N. Bystriakovas norėtų priimti jų daugiau – darbo netrūksta. Be visų užsakymų, įmonė užsiima dar ir sėkminga gamybos plėtra – šiuo metu „KT modules“ stato metalo apdirbimo gamyklą bei planuoja paleisti miltelinio dažymo liniją. Atsiradus poreikiui plėsti gamybą ir investuoti į žaliavas, nes įmonės gamybos greitis priklauso nuo to, kiek sandėlyje paruošta žaliavų, natūralu, kad reikia ieškoti ir finansavimo. Kitas iššūkis – subalansuoti žaliavų tiekimą, nes pastaruoju metu jų visiems labai trūko. Brango ir metalas, ir mediena. Todėl negavus reikalingo finansavimo tradiciniu būdu, padėjo INVEGOS siūloma priemonė – sutelktinė paskola „Avietė“, kurią galima gauti užpildžius paraišką vienoje iš sutelktinio finansavimo platformų, kurios bendradarbiauja su INVEGA.

Siūlo užmiršti statybų vargus

„Standartiniam 13 m2 nameliui keturios savaitės – ir vežame“, – taip darbus kalendoriuje daugiau nei pusmečiui rikiuoja į priekį bendrovės vadovas N. Bystriakovas. Pradėję nuo idėjos, jie klientui įteikia visiškai įrengto namelio su baldais raktus.

KT modules/Moduliniai nameliai
KT modules/Moduliniai nameliai

Didžioji dalis – 70 proc. įmonės produkcijos išvažiuoja į Skandinaviją ir Vokietiją, bet klientų netrūksta ir Lietuvoje. Vis dažniau jų moduliniai nameliai įkurdinami rekreacinėse zonose ir saugomose teritorijose, kur gamintojai suderina ir patrauklų namelio išorinį vaizdą, ir architektūrinius reikalavimus.

Kalbėdamas apie modulinės statybos privalumus, N. Bystriakovas neabejodamas išskiria statybos greitį, mobilumą ir patogumą, ypač statant statinius iki 50 m², kuriems nereikia leidimų.

KT modules/Moduliniai nameliai
KT modules/Moduliniai nameliai

„Dažnam stinga ir pinigų, ir laiko prižiūrėti statybas. Todėl siūlome labai patogų variantą – parduodame pilnai išbaigtą produktą, kurį galima pamatyti pagamintą, o eigoje irgi galima apžiūrėti, kaip jis virsta tuo, ko nori“, – aiškino N. Bystriakovas.

Padedami INVEGOS verslai užauga daug greičiau

Tai tik vienas iš pavyzdžių, kurie parodo, kaip verslui gali padėti alternatyvūs finansavimo būdai, kada tradiciniais būdais reikiamo finansavimo gauti nepavyksta.

Priemonės „Avietė“ populiarumą įrodo ir tai, kad neseniai buvo padidinta paskoloms finansuoti skirta lėšų suma iki 20 mln., nes prieš tai skirta 10 mln. suma jau buvo beveik išnaudota. Šių paskolų privalumas – lankstumas vertinant riziką ir gretai priimami sprendimai dėl skolinimo.

123RF.com nuotr./Be valstybės pagalbos nebūtų įgyvendinta daug svarbių idėjų ir projektų
123RF.com nuotr./Be valstybės pagalbos nebūtų įgyvendinta daug svarbių idėjų ir projektų

Todėl verslas, kuris neplanuoja laukti, kol kažkada pereis „išgyvenimo mokyklą“, visada gali pasinaudoti INVEGOS siūlomais alternatyviais finansavimo šaltiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius