Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai kuria „Mokslo salos“ centro koncepciją ir turinį

Priešpaskutinę balandžio savaitę Kaune buvo atvykę mokslininkai iš Europos, kurie padėjo kurti „Mokslo salos“ centro koncepciją ir turinį. Planuojama, kad mokslo centrų ekspertai galutinius savo darbo rezultatus pateiks iki gegužės pabaigos. Taip pat skelbiama, kad techninis mokslo centro projektas bus pradėtas rengti antroje šių metų pusėje, rašoma pranešime spaudai.
Konkurso laimėtojų projektas
Konkurso laimėtojų projektas

„Lietuvoje ne visi gerai supranta, kas tai yra mokslo centras arba mokslo muziejus. Paprastai kalbant, tai yra ketvirtos kartos įstaigos, kuriose visuomenė ypatingu, unikaliu būdu supažindinama su technologijomis, mokslo pasiekimais. Kaune suburti ekspertai – tai žmonės su didele patirtimi, kurie sutiko ja pasidalinti. Tai be galo svarbu kuriant Kauno mokslo centro turinį“, – teigė Lietuvos mokslo akademijos atstovas Rolandas Maskoliūnas.

Vienos dienos trukmės sesijoje mokslininkai iš Europos dalinosi įžvalgomis, susijusiomis su mokslo centrų ekspozicijų kūrimu, lankytojų pritraukimu, centrų finansavimo bei bendradarbiavimo modeliais. Sukaupta informacija po mėnesio nuguls specialioje ataskaitoje, kuria bus remiamasi kuriant „Mokslo salos“ turinio koncepciją.

„Parengtos rekomendacijos palengvins būsimus sprendimus. Žinodami, kas geriausiai veikia skirtingoms grupėms, žinodami apie tai, kas kiek kainuoja ir kiek užtrunka laiko, mes galėsime lengviau apsispręsti dėl Kaune kuriamo mokslo centro koncepcijos“, – sakė R.Maskoliūnas.

Praėjusių metų vasarą įvyko „Mokslo salos“ tarptautinis architektūrinis konkursas, kurio laimėtojais paskelbtas Ispanijos ir Australijos architektų biuras „SMAR Architecture Studio“. Planuojama, kad techninis mokslo centro projektas po derybų su architektais bus pradėtas rengti antroje šių metų pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius