-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mokslo salos“ Kaune projektuotojas turėtų paaiškėti iki vasaros pabaigos

Kaune planuojamo mokslo populiarinimo muziejaus „Mokslo salos“ projektuotojas paaiškėti turėtų iki vasaros pabaigos, kai bus baigtos derybos su architektūrinio konkurso trijų pirmųjų vietų laimėtojais.
Architektūriniam konkursui pateikti darbai
Architektūriniam konkursui pateikti darbai / Konkursinis darbas

„Turėtų atvažiuoti visi pirmųjų trijų vietų laimėtojai, bus sudaryta komisija, kas su jais turės derėtis, ir derėsimės, kas toliau projektuos“, – BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Tarptautinį architektūrinį konkursą dėl statinio Nemuno saloje savivaldybė surengė dar pernai, rugsėjo pabaigoje paskelbta, kad pirmąją vietą pelnė Ispanijos ir Australijos architektų studija „SMAR Architecture studio“, antrąją vietą – Jungtinės Karalystės kompanija „SimpsonHaugh and Partners“, trečiąją – „Donghua Chen Studio“ iš Kinijos.

Iš pradžių planuota, kad su laimėtojais bus deramasi paeiliui, pradedant pirmosios vietos laimėtoju, o derybas baigti norėta dar pernai lapkritį, tačiau procesas užtruko dėl viešųjų pirkimų procedūrų.

„Kadangi projektuotojai vieni Ispanijoje, kiti – Anglijoje, treti – Kinijoje, viskas pakankamai ilgai užtrunka: kol išsiunti oficialų užklausimą, gauni oficialų atsakymą... (...) Iki vasaros pabaigos paaiškės, kuris projektus ir kiek tai gali kainuoti“, – sakė G.Petrauskas.

Anot jo, architektams taip pat tenka gana didelis iššūkis, nes dar neturėdami projekto, jie turi pasakyti, ar jis tilps į galutinę pastatui numatytą kainą.

Preliminari viso projekto sąmata siekia 23 mln. eurų. Planuojama, kad „Mokslo sala“ duris atvers 2018 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius