Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mokslo salos“ projekto konkurso laimėtojai paprašė daugiau laiko

Architektūrinio „Mokslo salos“ Nemuno saloje konkurso laimėtojai turės daugiau laiko pateikti galutinius pasiūlymus.
Trečios vietos laimėtojai
„Mokslo salos“ viena iš vizualizacijų

Kaip BNS informavo Kauno savivaldybė, trys finalininkai galutinį projektą ir sąmatą turi pateikti spalio 3 dieną. Iki šiol šis terminas buvo rugsėjo 6-oji.

„Dalyviai intensyviai ruošiasi, dirba ir pateikę išsamius užklausimus mūsų paprašė daugiau laiko“, – BNS sakė Kauno mero atstovas spaudai Tomas Grigalevičius.

Laimėtojams pateikus projektus, derybose paaiškės, kuris iš jų bus įgyvendinamas.

Derybose dalyvaus visi trys laimėtojai – Ispanijos ir Australijos architektų studija „SMAR Architecture studio“, Jungtinės Karalystės kompanija „SimpsonHaugh and Partners“ ir „Donghua Chen Studio“ iš Kinijos. Su jais bus deramasi vienu metu, siekiant išrinkti projektą, kuris geriausiai atitinka reikalavimus. Renkant laimėtoją, bus atsižvelgiama į projekto kainą, įgyvendinamumą, ekonomiškumą.

Mokslo populiarinimo centro statybos galėtų būti baigtos ne anksčiau kaip 2020 metais, o galutinai darbai privalo būti baigti iki 2023 metų spalio – iki tada būtina atsiskaityti už Europos Sąjungos fondų lėšas.

Savivaldybė anksčiau yra suskaičiavusi, kad toks objektas kainuotų apie 23 mln. eurų. 5 mln. eurų tikimasi gauti iš Vyriausybės, 10 mln. eurų – iš Švietimo ir mokslo ministerijos valdomų Europos Sąjungos fondų lėšų, dar 2,5 mln. eurų planuojama gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kuriuos skirsto Vidaus reikalų ministerija. Likusius 5,5 mln. eurų skirtų savivaldybė bei partneriai.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galės susipažinti su žmonijos atradimais, išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, jame būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius