Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Moody's“ Vilniuje atidarys naują biurą

Tarptautinė kapitalo rinkų bendrovė „Moody's Corporation“, teikianti kredito reitingų, rinkos tyrimų ir kitas paslaugas, pasirinko Vilnių savo naujausiam biurui Europoje steigti. Moody’s atstovai tikisi, kad naujasis biuras per ateinančius kelerius metus augs, ir Vilnių pasirinko iš keleto kitų Europos miestų. 2019 m. sausį planuojama pradėti darbuotojų priėmimą.
„Moody's“
„Moody's“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Po ilgų ir išsamių svarstymų pasirinkome Vilnių, nes jame gausu išsilavinusių ir užsienio kalbomis kalbančių puikių specialistų, čia yra gerai išvystyta IT infrastruktūra ir verslui palanki aplinka, – pranešime spaudai cituojamas žmogiškųjų išteklių viceprezidentas Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regionui Duncanas Neilsonas. – Įvertinus mūsų tikslus priimti į darbą įvairios kvalifikacijos specialistus ir toliau tobulinti automatizavimo ir kibernetinio saugumo gebėjimus, Lietuvos pasirinkimas naujajam biurui ES buvo logiškas verslo sprendimas.“

Šis projektas aprėpia platų funkcijų spektrą, įskaitant kreditingumo vertinimą, tyrimus, finansus, žmogiškųjų išteklių valdymą, kibernetinį saugumą ir informacines technologijas. Moody’s tikisi į junior lygio pareigas priimti specialistus, neseniai baigusius mokslus, o į aukštesnes pareigas galės pretenduoti patyrę kandidatai.

„Lietuvos paslaugų centrų industrija tokio investicinio projekto, kokį planuoja įgyvendinti „Moody‘s“, visais parametrais – funkcijų sudėtingumo ir planuojamos plėtros – neturėjo jau kelerius metus. Jo atvedimas šalies paslaugų centrų industrijai svarbus taip pat, kaip gamybos sektoriui pernai Lietuvoje kurtis nusprendę didieji automobilių komponentų gamintojai – tai industriją stumtels į dar aukštesnį lygmenį ir padės Lietuvai tapti šios industrijos centru Vidurio ir Rytų Europoje“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Moody's Corporation“ turi du pagrindinius padalinius – „Moody's Investors Service“, teikianti kredito reitingų ir skolos priemonių bei vertybinių popierių tyrimus, bei „Moody's Analytics“, teikianti programinės įrangos, konsultavimo paslaugas ir tyrimus kredito ir ekonominės analizės bei finansinių rizikos valdymo srityse.

Bendrovės padaliniai veikia 42 valstybėse, juose dirba maždaug 12,6 tūkst. žmonių

Niujorko vertybinių popierių biržoje kotiruojamos „Moody's Corporation“ pajamos 2017 metais siekė 4,2 mlrd. JAV dolerių (apie 3,7 mlrd. eurų).

„Moody's“ nuolat nustato Lietuvos Vyriausybės bei daugelio šalies komercinių bankų kredito reitingus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius