Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Numavičius pardavė namą baldų bendrovės iš Panevėžio vadovui už 2 mln. eurų

Turtingiausio verslininko ir pagrindinio „VP grupės“ akcininko Nerijaus Numavičiaus namą įsigijo bendrovės „Dominari“ grupės vadovas Eugenijus Gvalda ir jo žmona Lina, 15min patvirtino Registrų centro atstovai.
Nerijaus Numavičiaus namas
Nerijaus Numavičiaus namas / „DNB Būstas“ nuotr.

Registrų centro duomenimis, sandoris įvyko gegužės 30 dieną ir namo savininkais tapo E.Gvalda ir jo žmona L.Gvaldienė.

N.Numavičiaus šeimos biuro „Talka LT“ atstovas Vaidotas Cucėnas BNS patvirtino, kad namo pardavimo sutartis pasirašyta gegužės 30 dieną.

„Pardavimo sutartis pasirašyta praėjusį antradienį, namas parduotas už 2 mln. eurų“, - BNS sakė V.Cucėnas.

Su E.Gvalda 15min susisiekti nepavyko.

Praėjusių metų lapkritį prabangų namą sostinės Laurų kvartale už 1,99 mln. eurų žadėjo pirkti Julijai ir Eduardui Uspaskichams priklausanti bendrovė „Edvervita“. Tačiau rezervacija buvo sustabdyta šalių sutarimu. Po to namo kaina buvo pakelta 10 proc.

15min rašė, kad tarpininkai nuo praėjusių metų rugsėjo pardavinėjo N.Numavičiui priklausiusį 2006 metais pastatytą vieno aukšto 575 kv. m ploto namą vadinamajame Laurų kvartale. Name iš septynių kambarių – 5 miegamieji. Namui priklauso 68,29 a ploto sklypas, kuriame įrengti lauko teniso kortai, garažas dviem automobiliams.

Namą projektavo žinomo architekto Audriaus Ambraso studija.

Iš viso 8 ha ploto Laurų kvartale yra 32 individualūs namai, o aptvertą teritoriją stebi apsaugos darbuotojai.

Didžiausias „VP grupės“ akcininkas N.Numavičius 2015 metais išsikėlė į Jungtinę Karalystę, vedęs ekonomistę Kaetaną Leontjevą. Pasak V.Cucėno, bent jau šiemet N.Numavičius neketina sugrįžti gyventi į Lietuvą.

Skelbiama, kad N.Numavičius 2016 metų pajamas deklaruos ir mokesčius mokės tik Jungtinėje Karalystėje.

Už 2015 metus N.Numavičius mokesčius mokėjo ir Lietuvoje, ir Jungtinėje Karalystėje, nes išvykimą į Didžiąją Britaniją jis deklaravo tik 2015 metų liepos mėnesį. Todėl, pagal Lietuvos įstatymus, už visus mokestinius 2015 metus N.Numavičius buvo laikomas Lietuvos mokesčių mokėtoju, o atsižvelgiant į tai, kad nuo 2015-ųjų liepos Didžiojoje Britanijoje N.Numavičius turi vienintelį gyvenamąjį šeimos būstą ir nuolat ten gyvena, nuo to laiko jis laikomas ir Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius