Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nacionalinio interjero konkurso“ finalininkių butuose verda darbai: ar viskas pavyks laiku?

Vasario viduryje paskelbus „Nacionalinio interjero konkurso“ finalininkes, jų pečius užgriuvo nemažai darbų butuose įgyvendinant savo interjerų projektus: skubiai užsakyti baldus ir apdailos medžiagas, tiksliai suskaičiuoti interjero įrengimo sąmatą ir tilpti į organizatorių numatytą biudžetą. Dabar, likus vos porai savaičių iki butų įrengimo pabaigos, daugiausia darbo butuose turi statybininkai – jie dėlioja, ne tik taisyklingos formos, tačiau ir šešiakampes vonios plyteles, stebi dizainerių „brėžinius“ ant sienų tuose kambariuose, kuriuos numatyta dažyti trimis skirtingomis spalvomis.
Darbų eiga dizainerių butuose (kairėje) ir jų vizualizacijos
Darbų eiga dizainerių butuose (kairėje) ir jų vizualizacijos / L. Balandžio nuotr./ Dizainerių vizualizacijų koliažas

15min.lt apsilankė pagal Linos Klios ir dizainerių dueto Eglės Mišinytės ir Jurgitos Mockutės viziją įrengiamuose butuose ir išklausė dizainerių įspūdžių apie pastaruosius du mėnesius.

Baldus sandėliuoja savo bute

Trijų kambarių butą projekte „B23“ įrenginėjanti dizainerė Lina Klios tikisi, jog būsto apdaila bus užbaigta jau šią savaitę ir tuomet liks laiko ramiai susirinkti baldus.

Kėdes, staliuką laikau savo namuose. Jie atvažiavo anksčiau ir tiesiog nėra, kur jų dėti. Tad paskyriau tam vieną savo kambarį.

„Sofos, lovos – viskas atvažiuos vienu metu. Tada liks interjero detalės, aksesuarai, tačiau juos rankioti jau baigiu. Kitą savaitę į butą atvyks baldininkai. Dažnai nutinka taip, kad jie sumontuoja baldus ir tuomet paaiškėja, kad dar kažką reikia keisti, koreguoti. Labai viliuosi, jog to neprireiks, tačiau dėl visa ko pasilieku daugiau laiko šiems darbams“, – sakė L. Klios.

Šiuo metu dizainerė dar ieško vijoklinių augalų, kurie turėtų svirti nuo svetainėje virš televizoriaus įrengtų metalinių lentynų.

L. Klios taip pat pripažįsta, jog savo būsto vizualizacijai panaudojo bendrovės „IKEA“ sofą, tačiau vėliau nusprendė, kad reikėtų bute statyti kokybiškesnį, lietuvių gamintą baldą. Kadangi reikėjo rasti labai panašiai atrodantį variantą, sofos paieškos, pasak dizainerės, užtruko ilgiausiai.

Dizainerė taip pat prisipažino, jog anksčiau atkeliavę smulkūs baldai šiuo metu sandėliuojami... jos namuose.
„Kėdes, staliuką laikau savo namuose. Jie atvažiavo anksčiau ir tiesiog nėra, kur jų dėti. Tad paskyriau tam vieną savo kambarį“, – linksmai apie situaciją pasakojo L. Klios.

Todėl tarsi dėl savo dalies esame ramios, bet gali būti, kad paskutinę akimirką kažkur „strigsime“ ir bus streso.

Ji taip pat pridūrė, kad stengiasi kuo dažniau lankytis naujai įrengiamame bute ir atsakyti į visus apdailos meistrams kylančius klausimus.

„Aš rodau tiesiog pirštu. Suprantu, kad yra brėžiniai, bet man atrodo, kad statybininkams tampa aiškiau, kai dar detaliai paaiškini, aptari gyvai. Mano trečiajame kambaryje siena bus dažoma trimis spalvomis. Tai nuvykau nubrėžti bent jau kontūrų, kur turėtų būti kokia spalva – čia statybininkams tikrai bus darbo, bet... Panašu, kad jie mane supranta – jau žada mane priimti į brigadą“, – sako L. Klios.

Konkurso senbuvės vis dar negali ramiai miegoti

Savo įrengiamame bute apsilankiusi Eglė Mišinytė šiek tiek nerimauja, ar visus darbus pavyks užbaigti laiku. Kol kas šį butą galima atpažinti tik iš lopinėlio „gaidžio kojelių“ rašto, kurį dizainerės pavertė ir svetainės, ir vonios akcentu.

Praėjusiais metais „Nacionalinio interjero konkurse“ taip pat dalyvavusios dizainerės Jurgita Mockutė ir Eglė Mišinytė paskutinėmis dienomis patyrė streso dėl vėlavusios lovos. Todėl šiemet dizainerės pirmiausia skubėjo užsakyti baldus, juolab, kad svetainės baldai pagaminti pagal pačių dizainerių brėžinius.

„Jokių pirminių interjero sprendimų nereikėjo keisti, viskas pavyko. Tačiau kol darbai dar neužbaigti, negali būti atlikti, pavyzdžiui, paskutiniai vonios baldų matavimai. Iškyla rizika, kad šis baldas kažkiek vėluos. Todėl tarsi dėl savo dalies esame ramios, bet gali būti, kad paskutinę akimirką kažkur „strigsime“ ir bus streso. Galbūt, kai bus matoma daugiau darbų, galėsime pakomentuoti plačiau“, – sakė bute apsilankiusi Eglė Mišinytė.

Jos teigimu, patirtis praėjusių metų konkurse leidžia dar sklandžiau planuoti darbus ir medžiagų pristatymą. Suprojektuota buto interjero vizija po truputį pildosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius