Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Iki“ parduotuvė Balsiuose – šildoma žemės gelmių šiluma

Trečiadienį sostinės Balsių gyvenvietėje pirkėjams duris atvėrė nauja prekybos tinklo „Iki“ parduotuvė, įsikūrusi energiškai taupiausiame ir ekologiškiausiame prekybos centre Baltijos šalyse. Prekybos ir paslaugų centras „Žali“, kurio dalimi tapo naujoji „Iki“ parduotuvė, veikia aukščiausios A+ energetinio naudingumo klasės pastate, kuris yra sertifikuojamas pagal pasaulinę tvarių pastatų vertinimo metodiką BREEAM.
Balsiuose atidaryta nauja „Iki“ parduotuvė
Balsiuose atidaryta nauja „Iki“ parduotuvė / „Iki“ nuotr.
Temos: 2 „Iki“ Balsiai

Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad į naujosios parduotuvės „Žali“ prekybos ir paslaugų centre įrengimą „Iki“ investavo apie 700 tūkst. eurų.

Naujosios parduotuvės, kaip ir viso pastato, šildymui bus naudojama žemės gelmių šiluma, išgaunama iš 140 m gylio gręžinių. Tam pastate yra įrengta geoterminė katilinė. Be to, ta pati sistema šiltuoju metų laiku leis pastatą ir vėsinti. Prekybos ir paslaugų centras taip pat aprūpintas sprendimais, kurie žiemą neleis šaltam orui patekti tiesiai į patalpų vidų ir taip padės efektyviau naudoti šilumos energiją.

Pastatas taip pat atitinka aukštus patalpų sandarumo reikalavimus, kurie padeda užtikrinti optimalų šilumos energijos sunaudojimą. Eksploatuojant pastatą, į jo energijos poreikius realiu metu reaguos ir jam reikalingos energijos tiekimą kontroliuos išmanioji pastato valdymo sistema – BMS (building managment system). Net ir vanduo prekybos ir paslaugų centro reikmėms bus naudojamas iš nuosavo gręžinio, o pastato fasadas ir stogas netrukus bus apželdintas specialiu, pagal užsakymą pagamintu 3620 kv. metrų ploto šilokų kilimu.

Be viso to, prekybos tinklas „Iki“ savo parduotuvėje pasirūpino draugiškais aplinkai ir CO2 emisijas minimizuoti leidžiančiais šaldymo įrenginiais, ekologišku LED apšvietimu.

Bendras naujosios „Iki“ parduotuvės prekybos plotas siekia apie 1600 kv. m. Joje dirbs 44 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius