Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja mada – parduoti nekilnojamąjį turtą už bitkoinus

Nors bitkoinų kursas smarkiai krinta, tačiau parduoti nekilnojamąjį turtą už šią ar kitą kriptovaliutą tapo madinga. Vien Amerikoje už bitkoinus parduodamų objektų kiekis auga įspūdingais greičiais. Beje, pavyzdžių galima rasti ir Lietuvoje.
Už kriptovaliutą parduodamas namas Naujajame Džersyje
Už kriptovaliutą parduodamas namas Naujajame Džersyje / Zillow.com nuotr.

Jungtinėse Amerikos Valstijose, Naujojo Džersio valstijoje, Midltauno mieste, nekilnojamojo turto agentūra „Zillow“ parduoda namą už 2,15 mln. JAV dolerių. Tačiau skelbime rašoma, kad pardavėjas priims ir bitkoinus, kurių vertė turi siekti 2,3 mln. JAV dolerių, rašo „Business Insider“.

Ir tai ne vienintelis atvejis. Portalo teigimu, per pusę metų nekilnojamojo turto objektų Amerikoje, už kuriuos būtų priimti ir bitkoinai ar kita kriptovaliuta, ne tik įprastais pinigais, stipriai išaugo. Kai kurie pardavėjai prašo atsiskaityti tik bitkoinais.

Nekilnojamojo turto portalo „Bitcoin Real Estate“, kuriame parduodamas NT už kriptovaliutą, atstovų teigimu, sausį skelbimų kiekis pasiekė 400.

Pasak kito NT portalo „Trulia“ atstovų, pas juos galima rasti apie 80 skelbimų, kuriuose minimas atsiskaitymas kriptovaliuta. O nekilnojamojo turto portale „Redfin“ tokių skelbimų kiekis per mėnesį (nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų sausio) augo dvigubai.

Nuo pardavėjų neatsilieka ir statytojai. Pavyzdžiui, Niujorko statybų kompanija „Magnum Real Estate Group“ praėjusių metų spalį CNBC sakė, kad planuoja priimti atsiskaitymus už butus bitkoinais. Projekte, kuris įgyvendinamas Manhatane, butai kainuoja nuo 700 tūkst. iki 1,5 mln. JAV dolerių. Bendrovės prezidentas Benas Shaoulas tuomet sakė, kad bitkoinus laikytų kaip investiciją.

Beje, pirmas nekilnojamojo turto pardavimas bitkoinais įvyko jau prieš keletą metų. 2014 metais Kalifornijoje buvo parduodamas namas už 2739 bitkoinus. Pagal tuometinį kursą, naujasis savininkas už turtą sumokėjo 1,4 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius