Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Hilton“ statybos Gedimino prospekte prasidės jau kitąmet

Lietuvos architektų sąjunga ir nekilnojamojo turto plėtotoja „Eika“ kviečia architektus į tarptautinį konkursą daugiafunkciniam kompleksui Gedimino prospekte, Vilniuje kurti. Komplekso statybos darbus planuojama pradėti jau 2017 metų pradžioje, rašoma „Eikos“ pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus Gedimino prospektas
Vilniaus Gedimino prospektas / Gabrieliaus Khiterer nuotr.

Daugiafunkcinį kompleksą sudarys apie 150 kambarių 4 žvaigždučių viešbutis, 5000 kv. metrų verslo centras, prabangių apartamentų pastatas, prekybinis pasažas bei atvira visuomeninė galerija. Planuojama, kad bendras projekto plotas bus didesnis negu 18 tūkst. kvadratinių metrų, o pastatai ribosis su Dainavos, V. Kudirkos gatvėmis ir Gedimino prospektu.

Iš konkurso sąlygų akivaizdu, kad Gedimino prospekte iškils „Hilton“ viešbutis.

„Tai bus vienas įdomiausių projektų ne tik įmonės „Eika”, bet ir Vilniaus istorijoje. Gedimino prospekte atsiras nauja pėsčiųjų zona ir stiprus traukos centras prospekto atkarpoje tarp Lukiškių aikštės ir Seimo rūmų“, – pranešime cituojamas įmonių grupės „Eika“ generalinis direktorius Domas Dargis.

Architektams pateiktoje užduotyje keliamas uždavinys suderinti skirtingas komplekso funkcines dalis, darniai integruoti pastatus Gedimino prospekte, įkomponuoti XX amžiaus pradžios pastatą Dainavos gatvėje, taip pat funkcionaliai suplanuoti pėsčiųjų ir automobilių zonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius