Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje užsieniečiai nebegalės įsigyti gyvenamųjų būstų

Pirkėjams iš užsienio nebebus leidžiama įsigyti esamų gyvenamųjų būstų Naujojoje Zelandijoje, antradienį pareiškė būsimoji vyriausybės vadovė Jacinda Ardern.
Žvaigždėmis nusėtas Naujosios Zelandijos dangus
Žvaigždėmis nusėtas Naujosios Zelandijos dangus / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Tai vienas iš žingsnių, apie kuriuos pranešė būsimoji centro kairiojo sparno premjerė, pristatydama virtinę politinių susitarimų su koalicijos partneriais.

Šiuo žingsniu bus siekiama suvaldyti augančias nekilnojamojo turto kainas. Dėl jo buvo sutarta per užsitęsusias Leiboristų partijos lyderės derybas su politikos veteranu populistu Winstonu Petersu.

Kartu su J.Ardern leiboristais ir W.Peterso partija „New Zealand First“ („Pirmiausia – Naujoji Zelandija“, NZF) vyriausybėje taip pat dirbs žalieji.

J.Ardern planuose taip pat numatyta imtis priemonių imigracijai apriboti, taip pat daugiau dėmesio skirti regioninei plėtrai ir naujų darbo vietų kūrimui.

„Sutarėme dėl draudimo pirkėjams iš užsienio įsigyti esamus būstus“, – sakė leiboristų lyderė ir patikslino, kad naujosios taisyklės galios tik nerezidentams.

„Taip pat turime planų dėl žemės ūkio paskirties žemės ir kitos svarbios infrastruktūros“, – pridūrė ji.

Riboti imigraciją griežtai reikalaujantis W.Petersas, kurio parama buvo būtina J.Arden, kad ji galėtų suformuoti valdančiąją daugumą 120 vietų parlamente, sakė, jog buvo pasiųsta aišku žinia, kad „Naujoji Zelandija nebeparduodama“.

NZF lyderis, naujojoje vyriausybėje užimsiantis vicepremjero ir užsienio reikalų ministro postus, praėjusią savaitę nutraukė kelias savaites vykusias įtemptas derybas ir patvirtino, kad devynias vietas užsitikrinusi jo partija dirbs koalicijoje su leiboristais ir žaliaisiais.

„Bus permainų ir yra pasiųstas aiškus tarptautinis signalas, kad Naujoji Zelandija nebeparduodama, kaip būta anksčiau. Džiaugiamės tuo“, – sakė politikos veteranas.

Nekilnojamojo turto pardavimas užsieniečiams ir gyvenamojo būsto stoka didžiuosiuose Naujosios Zelandijos miestuose buvo vieni svarbiausių klausimų per rugsėjo 23-iosios rinkimų kampaniją. Šie rinkimai užbaigė devynerius metus trukusį konservatyvios Nacionalinės partijos vadovavimą.

J.Ardern, rinkimų kampanijos metu daug dėmesio skyrusi būstų prieinamumo ir sveikatos priežiūros gerinimo klausimams, yra pavadinusi kapitalizmą „akivaizdžia nesėkme“, nes jam nerūpi, kad skurstantieji virš galvų turėtų stogą.

Charizmatiškoji 37 metų politikė sakė, kad jos naujosios vyriausybės prioritetai bus minimalaus darbo užmokesčio didinimas, aplinkos apsaugos problemos ir kova su benamyste bei vaikų skurdu.

„Pamatysite, kaip mažėja nelygybė“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius