Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujus kariuomenės objektus Pabradėje ir Šiauliuose projektuos „Sweco Lietuva“

Naujus 11 kariuomenės objektų Švenčionių rajone esančiame Pabradės poligone ir Aviacijos bazėje Šiauliuose projektuos Švedijos kapitalo inžinerinių konsultacijų įmonė „Sweco Lietuva“, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM). Tai numatančią 1,25 mln. eurų sutartį pasirašė ministerija bei NATO Paramos ir pirkimų agentūra NSPA.
Krašto apsaugos ministerija
Krašto apsaugos ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dešimt iš 11 projektų bus projektuojama Pabradėje – naujos kareivinės, valgykla, mokymo ir sandėliavimo infrastruktūra, vidaus keliai.

Tuo metu Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje bus pastatytas naujas Šiaulių oro uosto keleivių ir krovinių terminalas.

Krašto apsaugos ministerija BNS informavo, kad priklausomai nuo objekto tipo, projektavimo paslaugos bus finansuojamos proporcingai NATO ir ministerijos lėšomis.

Iš jų ministerijos finansavimo įsipareigojimas sudaro apie 0,6 mln. eurų.

KAM teigė negalinti viešinti visų įmonių, kurios dalyvavo konkurse dėl darbų atlikimo, tik nurodė, jog be Lietuvos atrankoje dalyvavo bendrovės iš Italijos ir Turkijos.

Atsirenkant konkurso nugalėtoją buvo atsižvelgta į turimą įmonės patirtį, personalą, įmonės apyvartą, teigia ministerija.

Visus projektavimo darbus planuojama užbaigti iki 2020 metų kovo pabaigos. Pačios statybos bus atliekamos palaipsniui, o tam taip pat bus skelbiamas NSPA konkursas.

Pirmąjį statybų etapą NSPA pirkimų platformoje ketinama paskelbti šių metų pabaigoje (paskutinį ketvirtį), o antrąjį rangos etapą planuojama pradėti parengus visus projektus, tai yra, per pirmąjį 2020-ųjų pusmetį.

„Mums labai svarbu sudaryti tinkamas tarnybos ir treniravimosi sąlygas tiek mūsų šalies, tiek atvykstantiems sąjungininkų kariams, o Lietuvos verslininkų dalyvavimas įgyvendinant naujus Lietuvos kariuomenės infrastruktūros projektus leidžia išsaugoti investuotojų lėšas Lietuvoje”, – pranešime cituojamas krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.

NSPA šių metų vasarą planuoja paskelbti dar keletą rangos darbų konkursų, susijusių su karinės infrastruktūros vystymu Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius