Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neslopstantys būsto pardavimai kelia ir jo kainas

Bendras metinis butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose ūgtelėjo 5,6 proc. Ekspertų teigimu, būsto rinkos aktyvumas neslopsta ir dėl to parduodamo būsto kainos toliau auga.
Nuoma
Nuoma / 123rf.com nuotr.

Vilniuje butų kainos per metus augo 6,8 proc. iki 1435 eurų už kv. m kovą, skelbia nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas kovą siekė 4,5 proc. iki 993 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 2,9 proc iki 1019 eurų už kv. m, Šiauliuose – 5,2 proc. iki 601 eurų už kv. m ir Panevėžyje – 4,7 proc. iki 562 eurų už kv. metrą.

„Šių metų kovo mėnuo buvo aktyvus visuose šalies didmiesčiuose. Palyginus su 2017 metų vasario mėnesiu, šalies didmiesčiuose užregistruotas 18-39 proc. butų pirkimo-pardavimo sandorių augimas. Šių metų kovo mėnesio rodikliai taip pat didesni nei praėjusių metų kovą visuose šalies didmiesčiuose. Akivaizdu, kad būsto rinkos aktyvumas neslopsta ir dėl to parduodamo būsto kainos toliau auga“, – teigia „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius