Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netrukus ketinama tęsti Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro rekonstrukciją

Netrukus ketinama tęsti Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukciją, antradienį pranešė Neringos savivaldybė. Savivaldybės teigimu, trečiadienį sudaryta nauja beveik 6,4 mln. eurų darbų sutartis su bendrovėmis „Gilesta“ ir „Imstata“, kurios darbus turės atlikti per 18 mėnesių.
Nida
Nida / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Nida Rekonstrukcija

Pernai pavasarį savivaldybė dėl „Agilos“ rekonstrukcijos sudarė sutartį su bendrovės „Irdaiva“ atstovaujama įmonių grupe, tačiau darbai, anot savivaldybės, sustojo dėl sutarties nevykdymo.

„Neringos savivaldybei rangovo paaiškinimuose bei pateiktuose dokumentuose buvo matoma, kad ne tik neketinama atlikti visų numatytų rangos darbų, bet ir galimai išdidinama kitų rangos sutarties etapų kaina“, – teigia savivaldybė.

„Abejones dėl atliktų rangos darbų kiekių ir kainų pavirtino atliktas objekto statybos auditas. Visa tai įvertindama, Neringos savivaldybės administracija priėmė sprendimą nutraukti Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos darbų sutartį“, – rašoma pranešime.

Neringos savivaldybė 8,6 mln. eurų vertės sutartį su bendrovėmis „Irdaiva“, „Kortas“ bei „Virmalda“ dėl Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos darbų pasirašė 2015 metais.

Pernai rugpjūtį dėl galimo sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo vykdant „Agilos“ rekonstrukciją tyrimą pradėjo ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Spalio pabaigoje Vilniaus statybų bendrovei „Active Construction Management“ (buvusi „Irdaiva“) iškelta bankroto byla.

Ši bendrovė Vilniuje statė Lazdynų baseiną, taip pat anksčiau yra laimėjusi Lietuvos oro uostų ir Ignalinos atominės elektrinės rangos konkursų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius